Μια καλή συνταγή για κλασικό κέικ

Μια καλή συνταγή για κλασικό κέικ

Η καλύτερη συνταγή για κλασικό κέικ από τον Τάσο Αντωνίου, πολλές φορές δοκιμασμένη με σίγουρο και πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Ένα κέικ γευστικό, απλό, αγαπημένο και πολύ γρήγορο. Απόλυτα επιτυχημένη συνταγή για κέικ αφράτο και νόστιμο σαν της μαμάς!

Yλικά

280 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμ. ζάχαρη
4 αυγά
300 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός για το γλάσο)

Για το γλάσο
220 γραμμ ζάχαρη άχνη
8 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Κατόπιν, ρίχνετε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά. Κοσκινίζετε μέσα στο μπολ την μισή ποσότητα από το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάτε ώσπου να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας καλά. Κοσκινίζετε στο μπολ και το υπόλοιπο αλεύρι. Βγάζετε το μπολ από τη βάση του μίξερ. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.

Χτυπάτε 2-3 φορές τη φόρμα του κέικ στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα. Ψήνετε για περίπου 50 λεπτά. Ξεφορμάρετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Ετοιμάζετε το γλάσο: Σε μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και αναμειγνύετε με τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνετε το κρύο κέικ με το γλάσο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος