Καταναλώνετε τυρί παρμεζάνα ή τζένταρ; Μήπως να το ξανασκεφτείτε;

Καταναλώνετε τυρί παρμεζάνα ή τζένταρ; Μήπως να το ξανασκεφτείτε;

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα με ορισμένες παρμεζάνες: Το μεγαλύτερο μέρος της περιέχει ξύλο…
Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν αγοράζουμε τρόφιμα για εμάς και την οικογένεια μας, επειδή υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι όλο και περισσότερα τρόφιμα κατασκευάζονται από επιβλαβείς ουσίες. Το FDA έχει βρει μεγάλες ποσότητες ξυλοπολτού στο τριμμένο τυρί παρμεζάνας στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι κάποια δημοφιλή εμπορικά σήματα που ισχυρίζονται ότι έχουν 100% καθαρότητα, περιέχουν… σχεδόν καθόλου τυρί παρμεζάνα. Για παράδειγμα, ένα τυροκομείο από την Πενσυλβάνια που ονομάζεται Castle Cheese Inc, ετοιμάζει τη «100% πραγματική παρμεζάνα» με υποκατάστατα και συμπληρωτικά υλικά όπως ξύλινο πολτό. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο εργοστάσιο που κάνει τη παρμεζάνα με αυτόν τον τρόπο. Όπως ανακάλυψε το FDA, υπάρχουν πολλοί άλλοι προμηθευτές παρμεζάνας που γεμίζουν τα προϊόντα τους με πάρα πολύ κυτταρίνη, ένας κοινός παράγοντας αντι-σύσφιξης ή αντι-στερέωσης (anti-clamping στο κείμενο. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει στην απόδοση, σας παρακαλώ) από πολτό ξύλου.

Υπάρχουν επίσης αποδεικτικά στοιχεία ότι ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιούν το φθηνότερο τυρί cheddar αντί για το πραγματικό Romano. Δυστυχώς, μπορείτε να βρείτε όλα αυτά τα προϊόντα σε όλα τα σούπερ μάρκετ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λόγω ποινικών διώξεων, ο Πρόεδρος της Castle Cheese Inc, Michelle Myrter αντιμετωπίζει ως ποινή ένα έτος στη φυλακή και 100.000 δολάρια πρόστιμο. Πιστεύεται ότι η εν λόγω εταιρεία παρήγαγε προϊόντα απομίμησης τυριού για περισσότερα από 30 χρόνια. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η εταιρεία έχει σταματήσει την παρασκευή τυριού και έχει δηλώσει πτώχευση.

Ένας άλλος μεγάλος πωλητής σκληρών ιταλικών τυριών στις ΗΠΑ, το Arthur Shuman Inc, αντιμετωπίζει επίσης νομικά προβλήματα. Αυτή η εταιρεία κατηγορείται για εσφαλμένη επισήμανση, κόστους $375 εκατομμυρίων σε προϊόντα τυριού (αυτό είναι περίπου το 20% της συνολικής παραγωγής στις ΗΠΑ).

Ένας τεχνολόγος τυριού στο Κέντρο Ερευνών γαλακτοκομικών προϊόντων στο Μάντισον. Ουισκόνσιν, Dean Sommer, αναφέρει ότι το αποδεκτό ποσό της κυτταρίνης είναι μεταξύ 2 και 4%.

Εδώ είναι τα αποτελέσματα από τις δοκιμές σχετικά με το ποσό της κυτταρίνης σε ορισμένες δημοφιλείς μάρκες, που πραγματοποιήθηκαν από το εργαστήριο που ανέθεσε βάσει συμβάσεων το Bloomberg News. εμπορικό σήμα Kraft καταγεγραμμένοι στο 3,8%
Wal-Mart Stores Inc.’s Great Value 100% τριμμένο τυρί παρμεζάνα περιέχει 7,8% κυτταρίνη.
Essential Everyday 100% τριμμένο τυρί παρμεζάνα από το Jewel-Osco έχει 8,8% κυτταρίνη.
Μάρκα Eventhough Whole Foods 365 δεν ανέγραφε την κυτταρίνη ως συστατικό στην ετικέτα, τα αποτελέσματα έδειξαν 0,3% κυτταρίνης.
Εδώ είναι μερικά σχόλια από τις εταιρείες!

Ο Michael Mullen, ο εκπρόσωπος της Kraft Heinz Co σχολίασε: «Παραμένουμε δεσμευμένοι στην ποιότητα των προϊόντων μας».
Η Mary Frances Trucco, η εκπρόσωπος του Jewel-Osco δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουμε στους πελάτες μας».

Ο John Forrest Ales, ο εκπρόσωπος της Wal-Mart είπε: «Η ομάδα συμμόρφωσης της Wal-Mart μελετά αυτά ευρήματα».

Ο Blair Kniffin, ο εκπρόσωπος του Whole Foods Market Inc ανέφερε: «Πιστεύουμε έντονα ότι δεν υπάρχει καμία κυτταρίνη παρούσα στα προϊόντα μας, αλλά ερευνούμε αυτό το θέμα».

«Τροφή»: Οι δύο τελευταίοι, φαίνεται είτε να παίρνουν και τα μέτρα τους για την όποια συνέχεια, είτε να έχουν λίγο, ελάχιστο φιλότιμο. Θα δείξει…
Μέχρι τότε αυτό που έχω να πω στου φίλους που με διαβάζουν, είναι να πετάξουν οριστικά και αμετάκλητα, ότι τυριά του εξωτερικού έχουν, είτε αυτό είναι παρμεζάνα, είναι τζένταρ, ένταμ, γκούντα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και να εμπιστευτούν τα 1000 φορές ΑΝΏΤΕΡΑ ελληνικά τυριά, είτε πρόκειται για ποιότητα, είτε για γεύση!
Τα κίτρινα ημίσκληρα και σκληρά τυριά, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, είναι μακράν πολύ καλλίτερα από οτιδήποτε μπορείτε να βρείτε στην αγορά!!

proionta-tis-fisis.com via besthealthyguide.com