Χυμός παντζαριού: Αποτοξίνωση ήπατος + 5 ακόμη σημαντικά οφέλη του για την υγεία μας

Χυμός παντζαριού: Αποτοξίνωση ήπατος + 5 ακόμη σημαντικά οφέλη του για την υγεία μας

Ο χυμός από παντζάρια έχει πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία σας.

Είναι γνωστό ότι βοηθά στην προστασία του ήπατος παρέχοντας στον οργανισμό αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6 και σίδηρο.

Μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονής και οξειδωτικού στρες στο ήπαρ, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ικανότητα του οργάνου να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Ο μοναδικός συνδυασμός βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών των παντζαριών, μπορεί να βελτιώσει σχεδόν όλες τις λειτουργίες του σώματος.

Ο χυμός παντζαριών περιέχει, μεταξύ άλλων, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο.

Μπορείτε να καταναλώνετε τα παντζάρια ωμά ή μαγειρεμένα. Κατά το μαγείρεμα όμως, χάνουν μέρος της θρεπτικής τους αξίας. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί προτείνουν να τα καταναλώνετε με τη μορφή χυμού, ώστε να διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την τακτική κατανάλωση χυμού παντζαριών. >>

1. Προλαμβάνει την αναιμία: Λόγω του σιδήρου που περιέχουν τα παντζάρια, βοηθούν το σώμα να παράγει αιμοσφαιρίνη, η οποία αποθηκεύει το οξυγόνο στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Χωρίς σίδηρο, αυτά τα κύτταρα μπορεί να πεθάνουν, ή να μην μπορούν να μεταφέρουν οξυγόνο στο σώμα. Η κατανάλωση χυμού παντζαριού βοηθά τα άτομα με χαμηλό σίδηρο να απομακρύνουν τον κίνδυνο αναιμίας.

2. Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Αυτό οφείλεται στην πληθώρα θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών που περιέχει. Ο χυμός παντζαριών θα σας δώσει το 100% των φυτοθρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε για να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε υγιή επίπεδα.

3. Προστατεύει το δέρμα: Λόγω των αντιοξειδωτικών τους, τα παντζάρια προστατεύουν το σώμα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Το λυκοπένιο που περιέχουν, βοηθά επίσης την επιδερμίδα να είναι πιο ελαστική, προστατεύοντάς την παράλληλα από τον ήλιο.

4. Βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις: Τα παντζάρια αποτελούν φυτικό Viagra. Έρευνες έδειξαν ότι είναι πλούσια σε βόριο, ένα χημικό στοιχείο που ενισχύει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου. Και τα δύο ενισχύσουν τις ορμόνες του φύλου, αυξάνοντας τη λίμπιντο.

5. Βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις: Τα παντζάρια περιέχουν στοιχεία που αυξάνουν τη ροή του αίματος και το οξυγόνο στους μυς, οδηγώντας σε υψηλότερες αθλητικές επιδόσεις.

Πηγή: Medical Daily, onmed.gr