Πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε την λαρυγγίτιδα σε μία νύχτα

Πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε την λαρυγγίτιδα σε μία νύχτα

Η λαρυγγίτιδα είναι ένα φαινόμενο φλεγμονής που παρουσιάζεται στην περιοχή του λάρυγγα. Ταλαιπωρεί δε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων κατά την διάρκεια του χειμώνα και ο ποιο γνωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι μέσο αντιβιώσεων. Μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες κατά την οποία περίοδο βιώνουμε έντονα πόνο στο λαιμό, συνεχή βήχα, ξηρό λαιμό με επίσης έντονο το αίσθημα ότι ο λαιμός μας έχει γεμίσει αγκάθια.
Υπήρξα πολύ τυχερή να μου δοθεί η παρακάτω εναλλακτική θεραπεία από τον αγαπητό μου θείο Γιώργο. Ήταν ήδη την πρώτη κιόλας φορά που βίωσα το ‘χτύπημα’ της λαρυγγίτιδας σε ηλικία 13 χρόνων και θυμάμαι πόσο άρρωστη είχα πάει για ύπνο και πόσο υγιείς είχα ξυπνήσει το επόμενο πρωί. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και τα αποτελέσματα άμεσα.

Χρειαζόμαστε

Ένα μαντήλι

Το μαντήλι πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 εκατοστά στο πλάτος και αρκετά μακρύ ώστε να μπορέσουμε να το δέσουμε στο πίσω μέρος του λαιμού. Επίσης βοηθά να είναι από βαμβακερό υλικό ώστε οι ιδιότητες των υλικών να διαπεράσουν σιγά, σιγά την ‘γάζα’ που θα φτιάξουμε και να θεραπεύσουν έτσι το λαιμό.

Βαμβάκι Μέγα

Αυτό που είναι σε μορφή συνεχής λωρίδας ώστε να κόψουμε όσο κρίνουμε εμείς ότι θέλουμε να καλύψει την περιοχή του λαιμού. Προσωπικά κόβω τόσο όσο ώστε να καλυφτεί το μπροστινό μέρος του λαιμού. Κάποιες φορές μπορεί να θελήσουμε να καλυφτεί και το πίσω μέρος του λαιμού οπότε κόβουμε στο διπλό μάκρος.

Καθαρό οινόπνευμα

Μπορούμε να το βρούμε στα σούπερ μάρκετ. Δεν χρειάζεται να είναι το ποιο ακριβό. Ακόμη και το μπλε που είναι πιο οικονομικό κάνει.

Μαύρο πιπέρι

Αυτό που χρησιμοποιούμε στην μαγειρική σε όσον το δυνατόν πιο μικροσκοπικούς κόκκους.
Τοποθετούμε το μαντήλι μας σε ένα τραπέζι και στο κέντρο (μέσον μάκρους/πλάτους) τοποθετούμε την λωρίδα από βαμβάκι που έχουμε κόψει. Ραντίζουμε το βαμβάκι με πιπέρι (όχι υπερβολική ποσότητα γιατί σε λιγότερο από μια ώρα δεν θα αντέχετε το κάψιμο και θα πρέπει να βγάλετε αυτήν την τεχνητή γάζα ,οπότε και η θεραπεία δεν θα πετύχει). Το επόμενο βήμα είναι να ραντίσετε το βαμβάκι και το λογικό σε ποσότητα πιπέρι στρώμα με οινόπνευμα. Το οινόπνευμα να βρέξει το βαμβάκι αλλά καλύτερα να μην το μουσκέψει γιατί απλώς θα το βρείτε ενοχλητικό.

Αφού έχετε βάλει τα υλικά διπλώσετε την πάνω πλευρά του μαντηλιού πάνω στο βαμβάκι και το ίδιο επαναλαμβάνετε με το κάτω μέρος της ελεύθερης λωρίδας. Το δίπλωμα αυτό να γίνει ομοιόμορφα σε όλο το μάκρος του μαντηλιού. Έτσι έχετε ‘ασφαλίσει’ το βαμβάκι με τα υλικά.

Τοποθετείτε το μαντήλι-γαζα πάνω στο λαιμό. Το μέρος που έχετε βάλει τα υλικά να έρθει σε επαφή με το λαιμό. Ακόμη και σκεπασμένο με τις δυο λωρίδες μαντηλιού αυτό θα αρχίσει να δρα σύντομα και ίσως και να νιώθετε για αρκετή ώρα την υγρασία από το οινόπνευμα. Όμως αυτό να μην σας ανησυχήσει γιατί σε συνδυασμό με το πιπέρι θα ζεστάνουν τον λαιμό σας ο οποίος θα παρουσιάσει βελτίωση σε μικρό χρονικό διάστημα. Δένουμε λοιπόν το μαντήλι στο πίσω μέρος του λαιμού και αν είμαστε αρκετά κρυωμένοι μπορούμε να βάλουμε ίσως και ένα πιο ζεστό κασκόλ από πάνω ώστε ο οργανισμός να μην εκτίθεται καθόλου στο κρύο.

Με αυτή τη μέθοδο θεραπεύω την λαρυγγίτιδα μέσα σε ένα βράδυ. Μπορείτε να κοιμηθείτε πολύ πιο εύκολα αφού θα σας σταματήσει τον βήχα πολύ σύντομα και θα μαλακώσει το αίσθημα ότι ο λαιμός σας έχει γεμίσει αγκάθια. Εάν δεν έχετε δουλειές έξω από το σπίτι μπορείτε να το φοράτε άνετα και κατά την διάρκεια της ημέρας. Απλώς είναι ίσως λίγο ενοχλητικό αν βγείτε έξω με αυτήν την ‘γάζα’ γιατί το οινόπνευμα αν και πολύ πιθανόν να μην μυρίζει σε εσάς –το συνηθίζει ο οργανισμός- θα είναι πάρα ταύτα πολύ αισθητό στους άλλους.

Όταν νιώσετε ότι το οινόπνευμα έχει στεγνώσει τελείως και ο βήχας επανεμφανίζεται μπορείτε να επαναλάβετε και στο ίδιο ακόμη βαμβάκι με καινούρια δόση από πιπέρι και οινόπνευμα. Εάν το κάνετε για ένα βράδυ το επόμενο πρωί πρέπει να είστε λογικά πολύ καλύτερα. Εάν βγείτε έξω να πάτε στην δουλειά καλό είναι να προστατέψετε τον λαιμό σας με κασκόλ, σκούφο και γάντια. Όσο αφήνετε τον εαυτό σας να εκτίθεται στο κρύο τόσο πιο δύσκολα θα σας εγκαταλείψει η λαρυγγίτιδα.

Πηγή: https://enallaktikidrasi.com/2015/02/pws-therapeuw-tin-laryggitida-se-mia-nuxta