Αυτά είναι τα 6 καλύτερα φρούτα για να αποτοξινώσουμε το σώμα μας

Αυτά είναι τα 6 καλύτερα φρούτα για να αποτοξινώσουμε το σώμα μας

Ήρθε η ώρα ν’ αποτοξινώσετε το σώμα σας μετά τις υπερβολές των διακοπών. Για αρχή, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες οι οποίες είναι γνωστές εδώ και χρόνια, για ν’ αποτοξινώσετε το σώμα σας. Ευτυχώς, μπορείτε ν’ αποτοξινώσετε το σώμα σας με υγιεινά φρούτα. Όταν το σώμα σας δουλεύει όλη μέρα για να επεξεργαστεί την υπερβολική κατανάλωση τροφών, ζάχαρης και αλκοόλ, θα χρειαστεί να το προμηθεύσετε με πλεόνασμα θρεπτικών ουσιών ώστε να μειώσετε την ένταση που του δημιουργήσατε σ’ αυτό το διάστημα. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε αυστηρές δίαιτες ή σε ακριβά συμπληρώματα για ν’ αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Παρότι το διατροφικό σας πλάνο κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν είναι τέλειο, μπορείτε ν’ αυξήσετε την κατανάλωση ορισμένων υγιεινών φρούτων που θα διεγείρουν το σώμα σας για μια φυσική αποτοξίνωση.

1. Λεμόνια

Τα λεμόνια βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα φρούτα που μπορούν ν’ αποτοξινώσουν το σώμα σας. Επίσης, βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού σας συστήματος και των νεφρών. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C βοηθά δίνοντας ώθηση στις φυσικές άμυνες το σώματός σας, ειδικά μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό το φρούτο έχει μια ελαφρώς αλκαλική δράση η οποία μειώνει την οξύτητα που προκαλείται όταν καταναλώνετε πολύ φαγητό. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τους ιστούς σας ενάντια στη βλαβερή δράση των τοξινών και βοηθούν στην πέψη των λιπών.

2. Γκούαβα

Το να τρώτε σκέτο γκουάβα ή το να πίνετε τον χυμό του, διεγείρει τη λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών, βοηθώντας την εξουδετέρωση των κατακρατημένων αποβλήτων. Αυτό το φρούτο περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα υπόλοιπα, κάτι που το καθιστά έναν εξαιρετικό σύμμαχο του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Παρέχει πολλές φυτικές ίνες, που βελτιώνουν την πέψη και προάγουν την υγιή εντερική κινητικότητα. Μειώνει την υπερβολική παραγωγή οξέων στο στομάχι και βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της δυσπεψίας. Είναι ιδανική για την καταπολέμηση του πονοκέφαλου από την κατανάλωση αλκοόλ, επειδή αυξάνει τα επίπεδα ενέργειάς σας και διευκολύνει τον μεταβολισμό των τοξινών.

3. Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι ήδη γνωστό για τις διουρητικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Είναι μια τροφή χαμηλή σε θερμίδες, και πολύ γνωστή χάρη στις αδυνατιστικές ικανότητές της. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι το γκρέιπφρουτ είναι και μια από τις καλύτερες τροφές για να καθαρίσετε το αίμα σας. Περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία των νεφρών, βοηθώντας στην απομάκρυνση των τοξινών μέσω των ούρων. Αυτά προστατεύουν τα κύτταρά σας ενάντια στο οξειδωτικό στρες και αποτρέπουν τις ανισορροπίες στις αντιφλεγμονώδεις διεργασίες του σώματος. Η μέτρια περιεκτικότητά του σε ίνες βελτιώνει την πέψη σας και αποτρέπει οποιαδήποτε δυσφορία από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

4. Πεπόνι

Τα πεπόνια αποτελούνται κυρίως από νερό. Αυτό, και τα αντιοξειδωτικά του, το καθιστούν και καθαρτικό και χωνευτικό. Η διουρητική του δράση καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και διευκολύνει την απομάκρυνση των αποβλήτων μέσω των ούρων. Τα πεπόνια περιέχουν συμπλέγματα βιταμινών Β, τα οποία είναι απαραίτητα για να βοηθήσουν το σώμα σας να συνέλθει από τις υπερβολές. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα καταπολεμούν την απώλεια θρεπτικών ουσιών που προκαλείται από την αφυδάτωση εξαιτίας του αλκοόλ. Θα βελτιωθεί η πεπτική λειτουργία, και θα μειωθεί η υπερβολική παραγωγή οξέων.

5. Πράσινα μήλα

Όταν τρώτε ένα μήλο την ημέρα, βοηθάτε τη φυσική αποτοξίνωση του σώματός σας. Τα πράσινα μήλα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και απαραίτητων αμινοξέων που βελτιώνουν τη λειτουργία του συκωτιού, των νεφρών και του παχέος εντέρου, εξασφαλίζοντας τη σωστή εξουδετέρωση των αποβλήτων. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, ειδικά η φλούδα τους, οι οποίες βελτιώνουν την πέψη. Τα οργανικά οξέα των μήλων εξισορροπούν το pH του στομάχου και αποτρέπουν τη δυσφορία, όπως είναι η καούρα.

6. Δαμάσκηνα

Ο συνδυασμός υπερβολικού φαγητού και αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πέψη σας. Επειδή τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μπορούν να διεγείρουν τα έντερά σας και έτσι θα αποφύγετε όλα τα εμπόδια όσον αφορά στην εξουδετέρωση αποβλήτων. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρά σας ενάντια στην αρνητική επίδραση των τοξινών από το φαγητό και το αλκοόλ. Αυτά «θρέφουν” τη βακτηριακή χλωρίδα των εντέρων σας, βελτιώνοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Τα δαμάσκηνα έχουν μια ήπια αντιφλεγμονώδη δράση επίσης, η οποία καταπολεμά το κοιλιακό πρήξιμο. Τέλος, δίνουν στο σώμα σας ενέργεια μετά από το πολύ ξενύχτι και τις κακές συνήθειες.

Βάζετε αυτές τις τροφές στο διατροφικό σας πλάνο κατά τη διάρκεια των διακοπών; Αν δε το κάνετε ήδη, προσπαθήστε ν’ αυξήσετε την κατανάλωσή τους ώστε ν’ απολαύσετε τα οφέλη τους.

Ταυτόχρονα, προσπαθήστε ν’ αποφύγετε τις υπερβολές όσο περισσότερο μπορείτε και να πίνετε πολύ νερό.

Πηγή: meygeia.gr