Υπάρχουν τροφές που επιταχύνουν το μαύρισμα;

Υπάρχουν τροφές που επιταχύνουν το μαύρισμα;

Μαζί με το καλοκαίρι έρχεται και η επιθυμία μας να αποκτήσουμε αυτό το λαμπερό μαύρισμα, που μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμη πιο ελκυστικές στην παραλία! Φυσικά, γνωρίζουμε ότι πρέπει να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας, οπότε το μαύρισμά μας θα έρθει με υγιή τρόπο, με αντηλιακή προστασία και σταδιακά. Πώς μπορούμε να το επιταχύνουμε και να φροντίσουμε ώστε να διατηρηθεί;

Οι παρακάτω τροφές θα βοηθήσουν:

1.Τα καρότα είναι πλούσια σε καροτίνη και προσφέρουν ένα όμορφο μαύρισμα. Το β-καροτένιο στα καρότα μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Επίσης, άλλα λαχανικά, όπως οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες μπορεί να σας βοηθήσουν εξίσου στο μαύρισμα.

2.Τα πεντανόστιμα ροδάκινα εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα μπορεί να είναι λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα, αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα.

3.Το καρπούζι ενισχύει το μαύρισμα, αντίθετα με όσα ακούγονται "ότι είναι μόνο ζάχαρη και νερό", επειδή περιέχει βιταμίνη C, βήτα καροτίνη και λυκοπένη. Επίσης έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και παράλληλα συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού από διάφορους καρκίνους και καρδιακές παθήσεις.

4.Το εξωτικό μάγκο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε β-καροτένιο, το οποίο -όπως αναφέραμε και παραπάνω- είναι υπεύθυνο για την υπέροχη λάμψη του δέρματος. Το μάγκο έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σε β-καροτένιο αναλογικά με οποιαδήποτε άλλη τροφή!

5.Τα αυγά κάνουν την ανατροπή μετά από τόσα λαχανικά και φρούτα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη A, B, D και Ε που βοηθούν στην αναζωογόνηση του σώματος και του δέρματος. Ο κρόκος του αυγού περιέχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία προσφέρουν υπέροχο μαύρισμα. Μαζί με τα αυγά μπορείτε να προσθέσετε στην διατροφή σας λίγο τυρί, καθώς οι πλούσιες σε ασβέστιο τροφές σας βοηθούν να μαυρίσετε πιο γρήγορα.

Πηγή: Καθημερινή