Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, όπως να τρέφεσαι καλύτερα ή να κινείσαι λίγο περισσότερο μέσα στην ημέρα, μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά την υγεία της καρδιάς σου και να αποφύγεις σοβαρές επιπλοκές όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

 

Ένα πρώτο και πολύ απλό βήμα για να πετύχεις αυτόν τον στόχο είναι να βάλεις στη ζωή σου τα παρακάτω βότανα και μπαχαρικά!

 

Κανέλα

 

bigstock Cinnamon sticks and ground cin 147447302


Δίνει υπέροχο άρωμα στο φαγητό, στα σπιτικά γλυκά αλλά και στα ροφήματα και επίσης βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου οδηγούν μακροπρόθεσμα στην εκδήλωση διαβήτη και η πάθηση αυτή είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου για το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

 

Σκόρδο

bigstock 175015144

 

Το σκόρδο έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Οι καρδιολόγοι το συνιστούν ανεπιφύλακτα κυρίως για τα αντιοξειδωτικά που παρέχει αλλά και γιατί αραιώνει το αίμα, επομένως μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης.

 

Τζίντζερ

bigstock 178961596

 

Το καυτερό τζίντζερ χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως «γιατροσόφι» για τη δυσπεψία, είναι όμως ωφέλιμο και για την καρδιά. Αραιώνει το αίμα όπως και το σκόρδο και επίσης μπορεί να συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης.

 

Κουρκουμάς

bigstock yogurt with mango and tumeric 182458990

 

Ο κουρκουμάς περιέχει ένα ισχυρό συστατικό, την κουρκουμίνη, η οποία δρα ενάντια στις φλεγμονές και έχει αντιοξειδωτική δράση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρκίνου αλλά και καρδιοπάθειας.

 

Δεντρολίβανο

bigstock 161001173

 

Ενισχύει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Οι διεργασίες αυτές βοηθούν ώστε να παρέχεται περισσότερο οξυγόνο στα ζωτικά όργανα και τα επιμέρους συστήματα του οργανισμού.