Rita Coolidge: Με διαχρονική παρουσία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Rita Coolidge (γεννημένη την 1η Μαΐου 1945) είναι Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980, τα τραγούδια της βρίσκονταν στα τσαρτ  και κέρδισε δύο βραβεία Grammy με τον συνάδελφό της μουσικό και τότε σύζυγο Kris Kristofferson. Οι ηχογραφήσεις της περιλαμβάνουν τα "(Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher", "We're All Alone", "I'd Rather Leave while I'm in Love" και το θεματικό τραγούδι για την ταινία του James Bond του 1983 Octopussy: «All Time High».

Η Κούλιτζ γεννήθηκε στο Λαφαγιέτ του Τενεσί. Είναι κόρη του Ντικ και της Σάρλοτ Κούλιτζ, υπουργού και δασκάλας, με τις αδερφές Λίντα και Πρισίλα, και τον αδελφό Ρέιμοντ. Ο πατέρας της ήταν ολόσωμος Τσερόκι και η μητέρα της μισή Τσερόκι και μισή Σκωτσέζα. Παρακολούθησε το γυμνάσιο Maplewood του Νάσβιλ και αποφοίτησε από το ανώτερο γυμνάσιο Andrew Jackson στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Η Coolidge είναι απόφοιτος του State University της Φλόριντα και μέλος του Alpha Gamma Delta Sorority.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url