Δισκοθήκη: Luther Vandross ωραία φωνή, όμορφη Soul

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Luther Ronzoni Vandross Jr. (20 Απριλίου 1951 – 1 Ιουλίου 2005) ήταν Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων. Γνωστός για τα γλυκά και ψυχικά φωνητικά του, ο Vandross έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Πέτυχε έντεκα συνεχόμενα πλατινένια άλμπουμ και οκτώ βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ανδρικής φωνητικής απόδοσης R&B τέσσερις διαφορετικές φορές. Το 2004, ο Vandross κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Grammy για το τραγούδι της χρονιάς για ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε λίγο πριν από το θάνατό του, το "Dance with My Father".

Video Url

 

Ο Vandross εργάστηκε κάνοντας φωνητικά σαν τραγουδιστής τη δεκαετία του 1970 και εμφανίστηκε σε άλμπουμ καλλιτεχνών όπως η Roberta Flack, ο Donny Hathaway, ο Todd Rundgren, η Judy Collins, η Chaka Khan, η Bette Midler, η Diana Ross, ο David Bowie, ο Ben E. King, ο Stevie Wonder, και η Ντόνα Σάμερ. Αργότερα έγινε τραγουδιστής του γκρουπ Change, το οποίο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του που έγινε χρυσό, The Glow of Love, το 1980 στη Warner/RFC Records. Μετά την αποχώρηση του Vandross από το γκρουπ, υπέγραψε συμβόλαιο στην Epic Records ως σόλο καλλιτέχνης και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του, Never Too Much, το 1981.

Στα επιτυχημένα τραγούδια του περιλαμβάνονται τα "Never Too Much", "Here and Now", "Any Love", "Power of Love/Love Power", "I Can Make It Better" και "For You to Love". Πολλά από τα τραγούδια του ήταν διασκευές πρωτότυπης μουσικής από άλλους καλλιτέχνες όπως το "If This World Were Mine" (ντουέτο με τη Cheryl Lynn), "Since I Lost My Baby", "Superstar", "I (Who Have Nothing)" . Ντουέτα όπως το "The Closer I Get to You" με την Beyoncé, το "Endless Love" με τη Mariah Carey και "The Best Things in Life Are Free" με την Janet Jackson ήταν όλα επιτυχημένα τραγούδια στην καριέρα του.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url