Δισκοθήκη: Psychedelic Furs από το Λονδίνο

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Psychedelic Furs είναι ένα post-punk συγκρότημα που ιδρύθηκε στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 1977. Με επικεφαλής τον βασικό τραγουδιστή Richard Butler και τον αδελφό του Tim Butler στο μπάσο, οι Psychedelic Furs είναι ένα από τα πολλά τραγούδια που γεννήθηκαν από τη βρετανική post-punk σκηνή. Η μουσική τους πέρασε από διάφορες φάσεις, από έναν αρχικά λιτό έντεχνο ροκ ήχο, μέχρι αργότερα να αγγίξει το new wave και το hard rock.

Video Url

 

Το συγκρότημα είχε αρκετές επιτυχίες στην αρχή της καριέρας του. Το 1986, ο σκηνοθέτης John Hughes χρησιμοποίησε το τραγούδι του "Pretty in Pink" για την ομώνυμη ταινία του. Έμειναν σε παύση αφού τελείωσαν την περιοδεία τους το 1992, αλλά συνέχισαν το 2000 και συνεχίζουν να εμφανίζουν ζωντανά. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Made of Rain, το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, στις 31 Ιουλίου 2020.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url