Δισκοθήκη: Go-Betweens από την Αυστραλία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Go-Betweens ήταν ένα αυστραλιανό indie rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Μπρίσμπεϊν του Κουίνσλαντ το 1977. Το συγκρότημα ιδρύθηκε και ηγήθηκε από τους τραγουδιστές-τραγουδοποιούς και κιθαρίστες Robert Forster και Grant McLennan, οι οποίοι ήταν τα μόνα σταθερά μέλη του σε όλη την ύπαρξή του. Η ντράμερ Lindy Morrison εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1980 και η σύνθεση του θα επεκταθεί αργότερα για να συμπεριλάβει τον μπάσο κιθαρίστα Robert Vickers και την πολυοργανίστρια Amanda Brown. Ο Vickers αντικαταστάθηκε από τον John Willsteed το 1987 και το κουιντέτο παρέμεινε στη θέση του μέχρι το συγκρότημα να χωρίσει δύο χρόνια αργότερα. Οι Forster και McLennan αναμόρφωσαν το συγκρότημα το 2000 με μια νέα σύνθεση που δεν περιλάμβανε κανένα προηγούμενο προσωπικό εκτός από αυτούς. Ο McLennan πέθανε στις 6 Μαΐου 2006 από καρδιακή προσβολή και οι Go-Betweens διαλύθηκαν ξανά. Το 2010, μια γέφυρα διοδίων στην πατρίδα τους Μπρίσμπεϊν μετονομάστηκε σε γέφυρα Go Between Bridge από το όνομά τους.

Το 1988, το "Streets of Your Town", το πρώτο σινγκλ από το 16 Lovers Lane, μπήκε στο Top 100 τόσο στο τσαρτ Kent Music Report στην Αυστραλία όσο και στο UK Singles Chart στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το επόμενο σινγκλ "Was There Anything I Could Do?" ήταν η Νο. 16 επιτυχία στο Billboard Modern Rock Tracks στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Μάιο του 2001, το "Cattle and Cane", από το Before Hollywood του 1983, επιλέχθηκε από την Australasian Performing Right Association (APRA) ως ένα από τα 30 κορυφαία αυστραλιανά τραγούδια όλων των εποχών. Το 2008, το 16 Lovers Lane επισημάνθηκε στη σειρά The Great Australian Albums της τηλεόρασης της Special Broadcasting Service (SBS).

Before Hollywood

Video Url
Video Url

 

Video Url

 

Video Url