Δισκοθήκη: Zero 7/Sia με καλή παρουσία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Zero 7 είναι ένα αγγλικό μουσικό ντουέτο που αποτελείται από τους Henry Binns και Sam Hardaker. Ξεκίνησαν ως μηχανικοί στούντιο και το 1997 σχημάτισαν το γκρουπ Zero 7. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Simple Things, κυκλοφόρησε το 2001 στο οποίο το τραγούδι τους "Destiny" παρέμεινε στα 100 καλύτερα των UK Single Charts. Τα επόμενα άλμπουμ περιλαμβάνουν τα When It Falls, The Garden και Yeah Ghost.

Αφού σπούδασαν μηχανική ήχου, οι Binns και Hardaker ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους στη μουσική βιομηχανία τη δεκαετία του 1990 στο στούντιο ηχογράφησης RAK του Mickie Most στο Λονδίνο, δημιουργώντας μουσική για βρετανικά συγκροτήματα όπως τα Pet Shop Boys, οι Young Disciples και ο Robert Plant. Το 1997 δημιούργησαν ένα remix του τραγουδιού "Climbing Up the Walls" των Radiohead (που ήταν επίσης η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε το όνομα "Zero 7"). Το ζευγάρι έκανε επίσης remix του "Love Theme From Spartacus" του Terry Callier και τραγούδια των Lenny Kravitz, Sneaker Pimps και Lambchop.

Η Sia Kate Isobelle Furler (γεννημένη στις 18 Δεκεμβρίου 1975) είναι Αυστραλή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αδελαΐδα, ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια στο  τζαζ συγκρότημα Crisp στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Όταν οι Crisp διαλύθηκαν το 1997, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της στούντιο άλμπουμ, Only See, στην Αυστραλία. Μετακόμισε στο Λονδίνο και έκανε φωνητικά για το βρετανικό ντουέτο Zero 7. Η Sia κυκλοφόρησε το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, Healing Is Difficult, το 2001 και το τρίτο της, Color the Small One, το 2004.

Η Sia μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2005 και έκανε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τέταρτο και το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της, Some People Have Real Problems and We Are Born, κυκλοφόρησαν το 2008 και το 2010 αντίστοιχα, και τα δύο ήταν χρυσά πιστοποιημένα από την Αυστραλιανή Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας και προσέλκυσαν ευρύτερη προσοχή από τα προηγούμενα άλμπουμ της. Ένιωθε άβολα με την αυξανόμενη φήμη της, η Sia έκανε ένα διάλειμμα από τις εμφανίσεις και επικεντρώθηκε στη σύνθεση τραγουδιών για άλλους καλλιτέχνες, παράγοντας επιτυχημένες συνεργασίες "Titanium" (με τον David Guetta), "Diamonds" (με τη Rihanna) και "Wild Ones" (με τη Flo Rida).

Το 2014, η Sia ξεκίνησε ως σόλο καλλιτέχνης ηχογράφησης όταν το έκτο στούντιο άλμπουμ της, 1000 Forms of Fear, έκανε το ντεμπούτο της στο Νο. 1 στο Billboard 200 των ΗΠΑ και δημιούργησε το top-1 σινγκλ "Chandelier" και μια τριλογία μουσικών βίντεο. σε σκηνοθεσία Sia και πρωταγωνίστρια την παιδική χορεύτρια Maddie Ziegler. Από τότε, η Sia συνήθως φοράει μια περούκα που κρύβει το πρόσωπό της για να προστατεύσει την ιδιωτικότητά της. Το έβδομο στούντιο άλμπουμ της, This Is Acting (2016), δημιούργησε το  σινγκλ, "Cheap Thrills". Εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε επίσης την περιοδεία της Nostalgic for the Present, η οποία ενσωμάτωσε χορό από την Ziegler και άλλους, και άλλα στοιχεία performance art. Το όγδοο στούντιο άλμπουμ της, Everyday Is Christmas, κυκλοφόρησε το 2017 και επανεκδόθηκε το 2018 με τρία bonus κομμάτια. Το 2018, συνεργάστηκε με τους Labrinth και Diplo στο συγκρότημα LSD και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους τον Απρίλιο του 2019. Η Sia έχει γράψει πολλά τραγούδια για ταινίες και σκηνοθέτησε μια ταινία μεγάλου μήκους, με τίτλο Music, η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές 2021 μαζί με ένα άλμπουμ, Music – Songs from and Inspired by the Motion Picture.

Είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων. Μεταξύ των διακρίσεων που έλαβε η Sia είναι σχεδόν δώδεκα βραβεία ARIA, εννέα υποψηφιότητες για βραβεία Grammy και ένα βραβείο MTV Video Music Award.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url