Δισκοθήκη: Korn συγκρότημα του nu metal

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Korn είναι ένα αμερικανικό nu metal συγκρότημα από το Bakersfield της Καλιφόρνια, που δημιουργήθηκε το 1993. Το συγκρότημα είναι αξιοσημείωτο για την πρωτοπορία του είδους nu metal και την εισαγωγή του στο mainstream.

Δημιουργήθηκε αρχικά το 1993 από τρία μέλη του συγκροτήματος L.A.P.D., η τρέχουσα σύνθεση των Korn περιλαμβάνει τα ιδρυτικά μέλη James "Munky" Shaffer (κιθάρα). Reginald "Fieldy" Arvizu (μπάσο); Brian "Head" Welch (κιθάρα, δεύτερα φωνητικά); και τον Jonathan Davis (κορυφαία φωνητικά, γκάιντα), με την προσθήκη του Ray Luzier (τύμπανα) το 2007, αντικαθιστώντας τον πρώτο ντράμερ του συγκροτήματος David Silveria.

Οι Korn έκαναν μια κασέτα επίδειξης, το Neidermayer's Mind, το 1993, η οποία διανεμήθηκε δωρεάν στις δισκογραφικές εταιρείες και κατόπιν αιτήματος στα μέλη του κοινού. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ Korn κυκλοφόρησε το 1994 και ακολούθησε το Life Is Peachy το 1996. Το συγκρότημα γνώρισε για πρώτη φορά επιτυχίες με τα Follow the Leader (1998) και Issues (1999), που έκαναν το ντεμπούτο τους στο νούμερο ένα στο Billboard 200.  Η επιτυχία του συγκροτήματος συνεχίστηκε με το Untouchables (2002). Take a Look in the Mirror (2003); και το See You on the Other Side (2005).

Ένα άλμπουμ συλλογής, Greatest Hits Vol. 1, κυκλοφόρησε το 2004, καλύπτοντας μια δεκαετία σινγκλ και ολοκληρώνοντας το δισκογραφικό συμβόλαιο του συγκροτήματος με την Immortal Records και την Epic Records. Υπέγραψαν με τη Virgin Records, κυκλοφορώντας το See You on the Other Side το 2005 και ένα χωρίς τίτλο άλμπουμ το 2007. Τα άλλα πρόσφατα άλμπουμ του συγκροτήματος, Korn III: Remember Who You Are (2010) και The Path of Totality (2011), κυκλοφόρησαν μέσω της Roadrunner Records, με το The Paradigm Shift (2013) να κυκλοφορεί μέσω της Prospect Park και της Caroline Records. Οι Serenity of Suffering επέστρεψαν στην Roadrunner Records, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε το The Nothing στις 13 Σεπτεμβρίου 2019. Το τελευταίο τους άλμπουμ, Requiem, κυκλοφόρησε μέσω της Loma Vista Recordings στις 4 Φεβρουαρίου 2022.

Από το 2021, ο Korn είχε πουλήσει περισσότερους από 40 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Δώδεκα από τις επίσημες κυκλοφορίες του συγκροτήματος έχουν πάει στην πρώτη δεκάδα του Billboard 200, οκτώ από τις οποίες έχουν φτάσει στην κορυφαία πεντάδα. Επτά επίσημες κυκλοφορίες έχουν πιστοποιηθεί ως πλατινένιο από την Ένωση Βιομηχανίας Ηχογράφησης της Αμερικής (RIAA). δύο είναι πιστοποιημένα διπλά πλατίνα Το ένα είναι πιστοποιημένο με τριπλή πλατίνα. το ένα είναι πέντε φορές πλατινένιο και δύο είναι πιστοποιημένα Χρυσά.

Οι Korn έχουν κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ βίντεο και 50 μουσικά βίντεο. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 48 σινγκλ, τα πιο αξιοσημείωτα από τα οποία περιλαμβάνουν το "Blind"; "Got the Life"? "Freak on a Leash"; "Falling Away from Me"; "Here to Stay"; "Did My Time"; "Twisted Transistor"; "Coming Undone"; και "Get Up!" Οι Korn έχουν κερδίσει δύο βραβεία Grammy από οκτώ υποψηφιότητες και δύο βραβεία MTV Video Music Awards από 11 υποψηφιότητες.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url