Δισκοθήκη: All Saints από τα πετυχημένα γυναικεία γκρουπ της Αγγλίας

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι All Saints είναι μια αγγλική ομάδα κοριτσιών που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1993. Ιδρύθηκαν ως All Saints 1.9.7.5 από τον μουσικό μάνατζερ Ρον Τομ, ο οποίος αργότερα ίδρυσε και τους Sugababes, με μέλη τους Melanie Blatt, Shaznay Lewis και Simone Rainford. Το συγκρότημα δυσκολεύτηκε να βρει εμπορική επιτυχία όταν υπέγραψε στην ZTT Records και αποσύρθηκε από την εταιρεία λίγο μετά την αποχώρηση του Rainford από το συγκρότημα. Το 1996, στο συγκρότημα προστέθηκαν οι γεννημένες στον Καναδά αδελφές Nicole και Natalie Appleton και υπέγραψαν στη London Records με το συντομευμένο όνομά τους.

Video Url

 

Μέρος του κύματος βρετανικών γκρουπ κοριτσιών της δεκαετίας του 1990, το ντεμπούτο άλμπουμ τους, All Saints (1997), έφτασε στο νούμερο δύο στο UK Albums Chart και έγινε το τρίτο άλμπουμ κοριτσιών με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το άλμπουμ περιείχε τρία νούμερο ένα σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο: "Never Ever", "Under the Bridge"/"Lady Marmalade" και "Bootie Call". Το "Never Ever" είναι το τρίτο σινγκλ γκρουπ κοριτσιών με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο, πίσω από το "Wannabe" των Spice Girls και το "Shout Out to My Ex" του Little Mix. Κέρδισε επίσης δύο Brit Awards: Καλύτερο βρετανικό σινγκλ και καλύτερο βρετανικό βίντεο, και το συγκρότημα προτάθηκε για το Best British Breakthrough Act. Το δεύτερο άλμπουμ τους, Saints & Sinners (2000), έγινε το πρώτο τους βρετανικό νούμερο ένα άλμπουμ και έγινε πολυπλατινένιο επιτυχία Περιλάμβανε τα νούμερο ένα σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου "Pure Shores" και "Black Coffee". Εν μέσω διαμάχης μεταξύ των μελών της ομάδας, οι All Saints χωρίστηκαν την επόμενη χρονιά.

Το γκρουπ αργότερα αναμορφώθηκε αφού υπέγραψε στην Parlophone Records για να κυκλοφορήσει το τρίτο τους άλμπουμ, Studio 1 (2006). Ωστόσο, το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι All Saints έφυγαν από την εταιρεία τους λίγο αργότερα. Μετά από μια δεύτερη διάσπαση το 2009, το συγκρότημα επανενώθηκε το 2014 για μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις, ωθώντας το γκρουπ να κυκλοφορήσει το Red Flag (2016) και το Testament (2018). Από τον Ιανουάριο του 2016, οι All Saints έχουν πουλήσει 12 εκατομμύρια δίσκους. Μουσικοί συμπεριλαμβανομένων των Jessy Lanza και Charli XCX έχουν αναφέρει τους All Saints ως επιρροή στη δουλειά τους. Η επιρροή του γκρουπ στη βρετανική μόδα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έχει σημειωθεί, ιδιαίτερα το χαρακτηριστικό στιλ των παντελονιών cargo σε διαφημιστικές εικόνες και ζωντανές εμφανίσεις.

Στις 14 Απριλίου 2020, το γκρουπ ηχογράφησε μια διασκευή ντουέτο του "Message in a Bottle" με τον Sting.

Video Url

 

Video Url