Δισκοθήκη: Lana Del Rey αναβίωση των 50's

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Elizabeth Woolridge Grant (γεννημένη στις 21 Ιουνίου 1985), γνωστή επαγγελματικά ως Lana Del Rey, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Η μουσική της διακρίνεται για την κινηματογραφική της ποιότητα και την εξερεύνηση του τραγικού ρομαντισμού, της γοητείας και της μελαγχολίας, με συχνές αναφορές στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα και στην Αμερικανική δεκαετία του 1950-1960. Έχει λάβει διάφορες διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Brit, δύο MTV Europe Music Awards και ενός Satellite Award, επιπλέον των υποψηφιοτήτων για έξι βραβεία Grammy και ένα βραβείο Golden Globe. Το Variety την τίμησε στα βραβεία Hitmakers ως «μία από τις πιο σημαίνουσες τραγουδίστριες και συνθέτες του 21ου αιώνα».

Video Url

 

Μεγαλωμένh στα βόρεια της Νέας Υόρκης, h Ντελ Ρέι μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2005 για να ακολουθήσει μουσική καριέρα. Μετά από πολλά έργα, συμπεριλαμβανομένου του ομώνυμου ντεμπούτου στούντιο άλμπουμ της, η ανακάλυψη της Del Rey ήρθε το 2011 με την επιτυχία του σινγκλ της "Video Games". Στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο ηχογράφησης με την Polydor και την Interscope. Πέτυχε κριτική και εμπορική επιτυχία με το δεύτερο άλμπουμ της, Born to Die (2012), το οποίο περιείχε την επιτυχία "Summertime Sadness". Το τρίτο άλμπουμ της Del Rey, Ultraviolence (2014), παρουσίασε μεγαλύτερη χρήση οργάνων με κιθάρα και έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή των Η.Π.Α. Billboard 200. Το τέταρτο και το πέμπτο άλμπουμ της, Honeymoon (2015) και Lust for Life (2017), είδε μια επιστροφή στις στιλιστικές παραδόσεις των προηγούμενων κυκλοφοριών της, ενώ το έκτο άλμπουμ της, το Norman Fucking Rockwell, που έλαβε μεγάλη επιτυχία από τους κριτικούς! (2019), εξερεύνησε το μαλακό ροκ. Τα επόμενα στούντιο άλμπουμ της, Chemtrails over the Country Club και Blue Banisters, ακολούθησαν το 2021. Η Del Rey συνεργάστηκε με την Taylor Swift στο "Snow on the Beach" για το δέκατο στούντιο άλμπουμ της Swift Midnights (2022), το οποίο έφτασε στο νούμερο τέσσερα στις Η.Π.Α. Το Billboard Hot 100, έγινε το τραγούδι του Del Rey με τα υψηλότερα charts στο chart.

Η Del Rey έχει συνεργαστεί σε soundtracks για οπτικά μέσα. το 2013, έγραψε και πρωταγωνίστησε στο βραβευμένο μιούζικαλ μικρού μήκους Tropico και κυκλοφόρησε το "Young and Beautiful" για το ρομαντικό δράμα The Great Gatsby. Το 2014, ηχογράφησε το "Once Upon a Dream" για τη σκοτεινή περιπέτεια φαντασίας Maleficent και το ομότιτλο θεματικό τραγούδι για τη βιογραφική ταινία Big Eyes. Η Del Rey συνεργάστηκε με την Ariana Grande και τη Miley Cyrus στο "Don't Call Me Angel" για την κωμωδία δράσης Charlie's Angels (2019), η οποία έφτασε στο νούμερο 13 στις Η.Π.Α. Billboard Hot 100. Επιπλέον, η Del Rey δημοσίευσε τη συλλογή ποίησης και φωτογραφίας Violet Bent Backwards over the Grass (2020).

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url