Δισκοθήκη: D' Angelo λίγα άλμπουμ, καλή προσφορά

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Ο Michael Eugene Archer (γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου 1974), περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα D'Angelo (/diˈændʒəloʊ/), είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πολυοργανίστας και παραγωγός δίσκων. Κέρδισε για πρώτη φορά την προσοχή μετά τη συμπαραγωγή του σινγκλ "U Will Know" για την R&B supergroup Black Men United. Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του, Brown Sugar (1995), έτυχε ευρείας αναγνώρισης από τους κριτικούς της μουσικής, οι οποίοι έχουν πιστώσει το άλμπουμ για την εισαγωγή του κινήματος neo soul. και πιστοποιήθηκε πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA). Το τρίτο του σινγκλ "Lady", έφτασε στην πρώτη δεκάδα του Billboard Hot 100.

Στη συνέχεια θα συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Erykah Badu, η Lauryn Hill και στη συνέχεια η φίλη του Angie Stone. Το επόμενο άλμπουμ του, Voodoo (2000), έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard 200 και συνέχισε να λαμβάνει την αναγνώριση των κριτικών. Το βασικό σινγκλ του άλμπουμ "Untitled (How Does It Feel)", του χάρισε το Βραβείο Grammy για την Καλύτερη Ανδρική φωνητική ερμηνεία R&B. Ομοίως, το Voodoo κέρδισε το καλύτερο R&B άλμπουμ. Μετά από αυτήν την περίοδο, ο D'Angelo ένιωθε όλο και πιο άβολα με την αυξανόμενη θέση του ως σύμβολο του σεξ. Ακολούθησαν πολυάριθμοι προσωπικοί αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του αλκοολισμού, και μια δεκατεσσάρων ετών μουσική παύση.

Ο D'Angelo επέστρεψε στη μουσική με το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Black Messiah, τον Δεκέμβριο του 2014. Το άλμπουμ γνώρισε την αποδοχή των κριτικών και έφτασε στο νούμερο 5 του αμερικανικού Billboard 200. Την ίδια χρονιά, ο D'Angelo χαιρετίστηκε ως ο επόμενος Marvin Gaye από τον GQ. Ο D'Angelo συνέβαλε επίσης στο soundtrack για το βιντεοπαιχνίδι του 2018 Red Dead Redemption 2, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Unshaken".

Video Url

 

Video Url

 

Video Url