Δισκοθήκη: Uriah Heep από τα πρωτοπόρα στο είδος τους συγκροτήματα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Uriah Heep είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Λονδίνο το 1969. Η τρέχουσα σύνθεση τους αποτελείται από τον κιθαρίστα Mick Box, τον πληκτρά Phil Lanzon, τον βασικό τραγουδιστή Bernie Shaw, τον ντράμερ Russell Gilbrook και τον μπασίστα Dave Rimmer. Έχουν βιώσει πολλές αλλαγές στη σύνθεση κατά τη διάρκεια της 54χρονης καριέρας τους, αφήνοντας το Box ως το μόνο εναπομείναν αρχικό μέλος. Αξιοσημείωτα πρώην μέλη του συγκροτήματος είναι οι τραγουδιστές David Byron, John Lawton, John Sloman και Peter Goalby, οι μπασίστες Gary Thain, Trevor Bolder, John Wetton, Bob Daisley, Paul Newton και John Jowitt, οι ντράμερ Nigel Olsson, Iain Clark, Lee Kerslake και Ο Κρις Σλέιντ και οι πληκτρογράφοι Ken Hensley, Gregg Dechert και John Sinclair.

Video Url

 

Οι Uriah Heep ήταν μέρος της ροκ σκηνής των αρχών της δεκαετίας του 1970 και έχουν αναφερθεί ως πρωτοπόροι των ειδών hard rock, heavy metal και progressive rock. Το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο με πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πωλήσεις στις ΗΠΑ,  όπου τα πιο γνωστά τραγούδια του περιλαμβάνουν τα "Gypsy", "Easy Livin'", "The Wizard", "Sweet Lorraine" , και "Stealin'". Διατηρούν επίσης ένα σημαντικό κοινό και παίζουν σε χώρους με μέγεθος αρένας στα Βαλκάνια, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, τη Ρωσία, τη Φινλανδία και τη Σκανδιναβία.

Οι Uriah Heep έχουν κυκλοφορήσει είκοσι τέσσερα στούντιο άλμπουμ πρωτότυπου υλικού, είκοσι ζωντανά άλμπουμ και σαράντα ένα άλμπουμ συλλογής (συμπεριλαμβανομένων δύο άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες). Δώδεκα από τα στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος έχουν φτάσει στο UK Albums Chart (Το Return to Fantasy έφτασε στο Νο. 7 το 1975), ενώ από τα δεκαπέντε άλμπουμ του Billboard 200 Uriah Heep, το Demons and Wizards ήταν το πιο επιτυχημένο (Νο. 23, 1972)  Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 το συγκρότημα είχε τεράστια επιτυχία στη Γερμανία, όπου το single "Lady in Black" ήταν μεγάλη επιτυχία.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url