Δισκοθήκη: Beck Μουσικός με ταλέντο

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Beck David Hansen (γεννημένος Bek David Campbell, 8 Ιουλίου 1970) είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός δίσκων. Έγινε γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με το πειραματικό και lo-fi στυλ του και έγινε γνωστός για τη δημιουργία μουσικών κολάζ ευρείας γκάμας. Έχει συμπεριλάβει μουσικά folk, funk, soul, hip hop, electronic, alternative rock, country και ψυχεδέλεια. Έχει κυκλοφορήσει 14 στούντιο άλμπουμ (τρία από τα οποία κυκλοφόρησαν σε indie labels), καθώς και αρκετά σινγκλ χωρίς άλμπουμ και ένα βιβλίο με παρτιτούρες.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λος Άντζελες, ο Beck εξελίχθηκε στο hip hop και την folk στην εφηβεία του και άρχισε να παίζει τοπικά σε καφετέριες και κλαμπ. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1989 και συμμετείχε στο αντιφολκ κίνημα της πόλης. Επιστρέφοντας στο Λος Άντζελες στις αρχές της δεκαετίας του 1990, κυκλοφόρησε το επαναστατικό σινγκλ του "Loser", το οποίο έγινε παγκόσμια επιτυχία το 1994, και κυκλοφόρησε το πρώτο του μεγάλο άλμπουμ, Mellow Gold, την ίδια χρονιά. Το Odelay, που κυκλοφόρησε το 1996, ήταν στην κορυφή των δημοσκοπήσεων των κριτικών και κέρδισε πολλά βραβεία. Κυκλοφόρησε το επηρεασμένο από τη χώρα, twangy Mutations το 1998 και το Funk-infuked Midnite Vultures το 1999. Το soft-acoustic Sea Change το 2002 παρουσίασε έναν πιο σοβαρό Beck και το Guero του 2005 επέστρεψε στη δειγματοληπτική παραγωγή του Odelay. Το Information το 2006 ήταν εμπνευσμένο από το electro-funk, το hip hop και την ψυχεδέλεια. Το Modern Guilt του 2008 εμπνεύστηκε από την ποπ μουσική της δεκαετίας του '60. και το Morning Phase του 2014, με φολκ περιεχόμενο, κέρδισε το άλμπουμ της χρονιάς στα 57α βραβεία Grammy. Το άλμπουμ του 2017, Colors, κέρδισε βραβεία για το καλύτερο εναλλακτικό άλμπουμ και το καλύτερο μηχανικό άλμπουμ στα 61α Ετήσια Βραβεία Grammy. Το δέκατο τέταρτο στούντιο άλμπουμ του, Hyperspace, κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου 2019.

Με ένα ποπ αρτ κολάζ μουσικών στυλ, λοξούς και ειρωνικούς στίχους και μεταμοντέρνες διασκευές που ενσωματώνουν δείγματα, drum machines, ζωντανά όργανα και ηχητικά εφέ, ο Beck χαιρετίστηκε από τους κριτικούς και το κοινό σε όλη τη μουσική του καριέρα ως ένας από τους πιο ιδιόρρυθμα δημιουργικούς μουσικούς. του εναλλακτικού ροκ των δεκαετιών του 1990 και του 2000. Δύο από τις πιο δημοφιλείς και αναγνωρισμένες ηχογραφήσεις του Beck είναι οι Odelay και Sea Change, οι οποίες κατατάχθηκαν στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Ο Beck έχει γίνει τέσσερις φορές πλατινένιος καλλιτέχνης. Έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες και έχει κάνει αρκετές συνεισφορές σε soundtrack.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url