Δισκοθήκη: Steppenwolf από τους πρώτους του χαρντ ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Steppenwolf ήταν ένα αμερικανικό-καναδικό ροκ συγκρότημα που ήταν γνωστό από το 1968 έως το 1972. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στα τέλη του 1967 στο Λος Άντζελες από τον  John Kay, τον πληκτρίστα Goldy McJohn και τον ντράμερ Jerry Edmonton, όλοι στο παρελθόν ήταν στο καναδικό συγκρότημα The Sparrow. Ο κιθαρίστας Michael Monarch και ο μπασίστας Rushton Moreve προσλήφθηκαν μέσω ανακοινώσεων που τοποθετήθηκαν σε καταστήματα δίσκων και μουσικών οργάνων της περιοχής του Λος Άντζελες.

Video Url

 

Οι Steppenwolf πούλησαν πάνω από 25 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, κυκλοφόρησαν επτά χρυσά άλμπουμ και ένα πλατινένιο άλμπουμ και είχαν στο  Billboard 13 Hot 100 singles, εκ των οποίων τα επτά ήταν τοπ 40 συμπεριλαμβανομένων των τριών κορυφαίων τοπ 10: "Born to Be Wild », «Magic Carpet Ride», και «Rock Me». Οι Steppenwolf γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία από το 1968 έως το 1972, αλλά οι αντικρουόμενες προσωπικότητες οδήγησαν στο τέλος της βασικής σύνθεσης. Σήμερα, ο John Kay είναι το μόνο αρχικό μέλος, καθώς ήταν ο τραγουδιστής από το 1967. Το συγκρότημα ονομαζόταν John Kay & Steppenwolf από το 1980 έως το 2018. Στον Καναδά, είχαν τέσσερα κορυφαία 10 τραγούδια, 12 top 40 και 14 στα 100.

Το 2016, το Rock and Roll Hall of Fame τους πρότεινε για εισαγωγή το 2017.Αν και δεν είχαν αρκετές ψήφους για να προκριθούν για εισαγωγή εκείνη τη χρονιά, το 2018 το Rock and Roll Hall of Fame επέλεξε ένα από τα μεγαλύτερα σινγκλ τους - το "Born to Be Wild" του 1968 - ως ένα από τα πρώτα πέντε σινγκλ που διαμόρφωσαν το ροκ εν ρολ. να ενταχθεί στην αίθουσα στην ιστορία της.

Video Url

 

Video Url