Δισκοθήκη: Dexy's Midnight Runners από την δεύτερη εισβολή στην Αμερική

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Dexys Midnight Runners (επίσημα επίσημα οι Dexys, το προηγούμενο παρατσούκλι τους, με στυλ χωρίς απόστροφο είναι ένα αγγλικό ποπ ροκ συγκρότημα από το Μπέρμιγχαμ, με σόουλ επιρροές, που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Είναι περισσότερο γνωστοί στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα τραγούδια τους "Come On Eileen" και "Geno", τα οποία και τα δύο ανέβηκαν στο Νο. 1 στο UK Singles Chart, καθώς και έξι άλλα σινγκλ του top-20. Το "Come On Eileen" ήταν επίσης στην κορυφή του αμερικανικού Billboard Hot 100, και με εκτεταμένο airplay στο MTV συνδέονται με τη Δεύτερη Βρετανική Εισβολή.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι Dexys υπέστησαν πολλές αλλαγές προσωπικού κατά τη διάρκεια τριών άλμπουμ και 13 σινγκλ, με μόνο τον τραγουδιστή/τραγουδοποιό/συνιδρυτή Kevin Rowland να παρέμεινε στο συγκρότημα σε όλες τις μεταβάσεις και μόνο οι Rowland και "Big Ο Jim Paterson (τρομπόνι) εμφανίζεται σε όλα τα άλμπουμ. Μέχρι το 1985, το συγκρότημα αποτελούνταν μόνο από τον Rowland και τα μακροχρόνια μέλη Helen O'Hara (βιολί) και Billy Adams (κιθάρα). Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1987, με τον Rowland να γίνεται σόλο καλλιτέχνης. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες επανεκκίνησης, οι Dexys αναμορφώθηκαν από τον Rowland το 2003 με νέα μέλη, καθώς και μερικά μέλη που επέστρεφαν από την αρχική σύνθεση του συγκροτήματος (γνωστό ως Dexys Mark I). Οι Dexys κυκλοφόρησαν το τέταρτο άλμπουμ τους το 2012 και το πέμπτο ακολούθησε το 2016.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url