Δισκοθήκη: Def Leppard με μεγάλη απήχηση και πωλήσεις

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Def Leppard είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1976 στο Σέφιλντ. Από το 1992, το συγκρότημα αποτελείται από τους Rick Savage (μπάσο, δεύτερα φωνητικά), Joe Elliott (βασικά φωνητικά), Rick Allen (ντραμς, δεύτερα φωνητικά), Phil Collen (κιθάρα, δεύτερα φωνητικά) και Vivian Campbell (κιθάρα, δεύτερα φωνητικά). ). Καθιερώθηκαν ως μέρος του νέου κύματος του βρετανικού κινήματος heavy metal στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος σημειώθηκε μεταξύ των αρχών της δεκαετίας του 1980 και των αρχών της δεκαετίας του 1990. Το πρώτο τους άλμπουμ, το 1980 On Through the Night, έφτασε στο Top 15 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έλαβε ελάχιστη ενημέρωση αλλού. Το δεύτερο άλμπουμ τους, το High 'n' Dry του 1981, έγινε από τον Mutt Lange, ο οποίος τους βοήθησε να αρχίσουν να ορίζουν το μελωδικό σκληρό ροκ στυλ τους και το πιο δημοφιλές κομμάτι του άλμπουμ "Bringin' On the Heartbreak" έγινε ένα από τα πρώτα ροκ βίντεο που παίχτηκαν. στο MTV το 1982, αλλά το άλμπουμ έφτασε μόνο στα Top 30 και 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Το επόμενο στούντιο άλμπουμ των Def Leppard, Pyromania, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1983, με το "Photograph" και το "Rock of Ages" και τα δύο να βρίσκονται στην κορυφή του αμερικανικού τσαρτ Rock Tracks και να φτάνουν στο top 20 των Hot 100. Φτάνοντας στο Νο. 2 στο αμερικανικό chart άλμπουμ , το Pyromania πιστοποιήθηκε με Diamond στις ΗΠΑ και 7× πλατινένιο στον Καναδά και έφτασε στο top 20 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν πούλησε πολλά αλλού.

Το τέταρτο άλμπουμ των Def Leppard, το πιο ποπ-προσανατολισμένο Hysteria (1987), βρέθηκε στην κορυφή των charts του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Νέας Ζηλανδίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νορβηγίας. Πήγε επίσης στο Νο. 2 στη Σουηδία και στο Νο. 10 στη Γερμανία χωρίς κανένα σινγκλ στο Top 50 σε αυτές τις χώρες. Έχει πιστοποιηθεί 12× πλατινένιο για πωλήσεις στις ΗΠΑ και 13× πλατινένιο στον Καναδά, πουλώντας πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, καθιστώντας το ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το άλμπουμ δημιούργησε έξι σινγκλ στα Top 20 των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού Billboard Hot 100 No. 2), "Hysteria", "Armageddon It" (Νο. 2 στη Νέα Ζηλανδία), "Animal" (στο Νο. 6, η μεγαλύτερη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο) και "Rocket" (επιτυχία στο Top 15 σε πολλές χώρες). Το Hysteria είχε τέσσερις επιτυχίες στο Top 10 στη Νέα Ζηλανδία.

Το επόμενο στούντιο άλμπουμ τους, Adrenalize (το πρώτο τους μετά τον θάνατο του κιθαρίστα Steve Clark), έφτασε στο Νο. 1 στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Νέας Ζηλανδίας, του Καναδά και της Αυστραλίας το 1992, ενώ πέρασε στο Top 10 στη Σουηδία και τη Γερμανία. Περιείχε πολλές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου τσαρτ των ΗΠΑ Rock Tracks, "Let's Get Rocked", το οποίο έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους σε πολλές χώρες, όπως το Νο. 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Νο. 3 στον Καναδά και την Ελβετία και το Top 20 στο Σουηδία και Γερμανία. Το τρίτο σινγκλ, "Have You Needed Someone So Bad", ήταν ένα τραγούδι των Top 15 στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Το Adrenalize συνέχισε να πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το άλμπουμ τους του 1993, Retro Active, περιείχε την ακουστική επιτυχία των Top 5 της Βόρειας Αμερικής "Two Steps Behind". Το άλμπουμ τους με τις μεγαλύτερες επιτυχίες Vault, που κυκλοφόρησε το 1995, περιείχε τη Νο. 2 επιτυχία του Ηνωμένου Βασιλείου "When Love & Hate Collide" και έφτασε στο Top 10 σε πολλές χώρες, φτάνοντας 5× πλατινένιο στις ΗΠΑ. Ξεκινώντας με το Slang, οι Def Leppard κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ μεταξύ 1996 και 2008, με τα περισσότερα να φτάνουν συνήθως στο Top 15 σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και του Καναδά. Το ομότιτλο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 2015 και έφτασε στο Top 10 σε πολλές χώρες. Το νεότερο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, το Diamond Star Halos κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2022 και έφτασε στο Top 10 στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

Ως ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, οι Def Leppard έχουν πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχουν δύο άλμπουμ με διαμαντένια πιστοποίηση  RIAA: Pyromania και Hysteria, που τους καθιστά ένα από τα πέντε μόνο ροκ συγκροτήματα με δύο πρωτότυπα στούντιο άλμπουμ που πουλούσαν περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ. Το συγκρότημα κατατάχθηκε στο Νο. 31 στο VH1 "100 Greatest Artists of Hard Rock"[6] και στο Νο. 70 στους "100 Greatest Artists of All Time". Οι Def Leppard εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2019.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url