Δισκοθήκη: America Αμερικάνοι που ξεκίνησαν από την Αγγλία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι America είναι ένα βρετανοαμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1970 από τους Dewey Bunnell, Dan Peek και Gerry Beckley, όλοι Αμερικανοί. Το τρίο συναντήθηκε ως γιοι του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που στάθμευε στο Λονδίνο, όπου άρχισαν να παίζουν ζωντανά. Έχοντας αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα τη δεκαετία του 1970, το τρίο ήταν διάσημο για τις στενές φωνητικές αρμονίες και τον ελαφρύ ακουστικό folk rock ήχο του. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ και σινγκλ, πολλά από τα οποία βρήκαν τον αέρα σε σταθμούς pop/soft rock.

Το συγκρότημα συνήλθε λίγο μετά την αποφοίτηση των μελών από το γυμνάσιο στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Το 1970, ο Peek εντάχθηκε στο συγκρότημα και υπέγραψαν δισκογραφική συμφωνία με τη Warner Bros. Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, το οποίο περιελάμβανε τις υπερατλαντικές επιτυχίες "A Horse with No Name" και "I Need You". Το δεύτερο άλμπουμ τους, Homecoming (1972), περιελάμβανε το single "Ventura Highway". Τα επόμενα χρόνια, το συγκρότημα συνέχισε να κυκλοφορεί τραγούδια επιτυχίας, όπως τα "Muskrat Love" στο Hat Trick (1973), "Tin Man" και "Lonely People" on Holiday (1974) και "Sister Golden Hair" και "Daisy Jane» στο δίσκο τους Hearts του 1975. Ήταν επίσης το 1975 όταν οι America κυκλοφόρησαν το History: America's Greatest Hits, μια συλλογή από επιτυχημένα σινγκλ, η οποία πιστοποιήθηκε ως πολυπλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία. Ο Peek αποχώρησε από το γκρουπ το 1977 και η εμπορική τους απήχηση μειώθηκε, αν και επέστρεψαν στο top 10 το 1982 με το σινγκλ "You Can Do Magic". Η τελευταία επιτυχία του συγκροτήματος στο Top 40 ήταν το "The Border", το οποίο έφτασε στον αρ. 33 στο Billboard Hot 100 το 1983. Το γκρουπ συνεχίζει να ηχογραφεί υλικό και να περιοδεύει τακτικά. Το άλμπουμ του 2007 Here & Now ήταν μια συνεργασία με μια νέα γενιά μουσικών που έχουν πιστώσει το συγκρότημα ως επιρροή.

Οι America κέρδισαν ένα βραβείο Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη και ήταν υποψήφιοι για το Καλύτερο Pop Vocal Group στα 15α Ετήσια Βραβεία Grammy το 1973. Το συγκρότημα εισήχθη στο Hall of Fame του Vocal Group το 2006 και έλαβε ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame το 2012.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url