Δισκοθήκη: The Knife από την Σουηδία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Knife ήταν ένα σουηδικό ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής από το Γκέτεμποργκ, που δημιουργήθηκε το 1999. Το συγκρότημα αποτελούνταν από τα αδέρφια Karin και Olof Dreijer, οι οποίοι μαζί διαχειρίζονται επίσης τη δική τους δισκογραφική εταιρεία, τη Rabid Records. Κέρδισαν μεγάλους διεθνείς θαυμαστές ως απάντηση στο άλμπουμ τους Deep Cuts το 2003.

Η πρώτη περιοδεία του ντουέτου πραγματοποιήθηκε το 2006, μαζί με την κυκλοφορία του άλμπουμ τους Silent Shout που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Έχουν κερδίσει πολλά σουηδικά Grammis, αλλά αρνούνται να παραστούν στις τελετές απονομής βραβείων. Έχουν εμφανιστεί δημοσίως φορώντας βενετσιάνικες μάσκες. Ως Fever Ray, η Karin κυκλοφόρησε το ομώνυμο σόλο άλμπουμ τους το 2009, ενώ ο Olof κυκλοφόρησε πολλά EP ως Oni Ayhun στα τέλη του 2009 και στις αρχές του 2010. Οι Knife διαλύθηκαν τον Νοέμβριο του 2014 αφού κυκλοφόρησαν το αναγνωρισμένο άλμπουμ τους του 2013 Shaking the Habitual και ολοκλήρωσαν τον συνοδό του .

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url