Δισκοθήκη: Earth, Wind and Fire είχαν την ιστορία τους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Earth, Wind & Fire (EW&F ή EWF) είναι ένα αμερικάνικο συγκρότημα του οποίου η μουσική εκτείνεται στα είδη τζαζ, R&B, soul, funk, disco, pop, Latin και Afro pop. Είναι από τα συγκροτήματα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, με πωλήσεις άνω των 90 εκατομμυρίων δίσκων παγκοσμίως.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε στο Σικάγο από τον Μορίς Γουάιτ το 1969, αναπτύσσοντας τους Salty Peppers. Εξέχοντα μέλη περιλαμβάνουν τους Philip Bailey, Verdine White, Ralph Johnson, Larry Dunn, Al McKay, Roland Bautista, Robert Brookins, Sonny Emory, Fred Ravel, Ronnie Laws, Sheldon Reynolds και Andrew Woolfolk. Το συγκρότημα είναι γνωστό για τον ήχο kalimba, το δυναμικό τμήμα κόρνας, τα ενεργητικά και περίτεχνα θεατρικά σόου και την αντίθεση μεταξύ του φαλτσέτο του Bailey και του βαρύτονου του Maurice.

Το συγκρότημα έχει κερδίσει 6 Grammy από 17 υποψηφιότητες και τέσσερα American Music Awards από 12 υποψηφιότητες. Έχουν εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame, στο Vocal Group Hall of Fame, στο NAACP Image Award Hall of Fame και στο Rockwalk του Hollywood και κέρδισαν ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Το συγκρότημα έχει λάβει βραβείο ASCAP Rhythm & Soul Heritage, BET Lifetime Achievement Award, Soul Train Legend Award, NARAS Signature Governor's Award,  Grammy Lifetime Achievement Award,  το 2012 Congressional Horizon Award, και το Kennedy Center Honours το 2019. Το Rolling Stone τους αποκάλεσε "καινοτόμους, ακριβείς αλλά αισθησιακούς,  και δήλωσε ότι το συγκρότημα "άλλαξε τον ήχο της μαύρης ποπ"

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url