Δισκοθήκη: Bon Iver το συγκρότημα του Justin Vernon

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Bon Iver είναι ένα αμερικανικό indie folk συγκρότημα που ιδρύθηκε το 2006 από τον τραγουδιστή και τραγουδοποιό Justin Vernon.

Ο Vernon κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ των Bon Iver, For Emma, ​​Forever Ago, ανεξάρτητα τον Ιούλιο του 2007. Το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ ηχογραφήθηκε ενώ ο Βέρνον πέρασε τρεις μήνες απομονωμένος σε μια καμπίνα στο δυτικό Ουισκόνσιν. Το 2012, το συγκρότημα κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής για το ομώνυμο άλμπουμ τους Bon Iver Κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ 22, A Million με αναγνώριση των κριτικών το 2016. Το τελευταίο τους άλμπουμ, I, I, κυκλοφόρησε το 2019. Το άλμπουμ ήταν υποψήφιο στα βραβεία Grammy 2020 για το άλμπουμ της χρονιάς.

Το όνομα "Bon Iver" προέρχεται από τη γαλλική φράση bon hiver  "καλό χειμώνα"), που προέρχεται από έναν χαιρετισμό στη Βόρεια Έκθεση.

Video Url

 

 

Video Url