Δισκοθήκη: Wolf Alice από τους καλύτερους της εποχής μας

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Wolf Alice είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα από το Λονδίνο της Αγγλίας. Σχηματισμένο το 2010 ως ακουστικό ντουέτο που αποτελείται από την τραγουδίστρια Ellie Rowsell και τον κιθαρίστα Joff Oddie, ο Wolf Alice έχει επίσης τον μπασίστα Theo Ellis και τον ντράμερ Joel Amey από το 2012.

Οι Wolf Alice έπαιξαν την πρώτη τους συναυλία στο Highbury Garage, τον Δεκέμβριο του 2010 Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους single "Fluffy" τον Φεβρουάριο του 2013 και το ακολούθησαν με το "Bros" τον Μάιο. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους EP Blush τον Οκτώβριο και το επόμενο Creature Songs τον Μάιο του 2014. Τον Φεβρουάριο του 2015, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το βασικό σινγκλ "Giant Peach" από το ντεμπούτο τους άλμπουμ My Love Is Cool, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015. Περιλαμβάνει το σινγκλ τους "Moaning Lisa Smile" του 2014, το οποίο έφτασε στο νούμερο εννέα στο τσαρτ Alternative Songs του αμερικανικού Billboard τον Αύγουστο του 2015, και προτάθηκε για το βραβείο Grammy 2016 για την καλύτερη ροκ ερμηνεία.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Visions of a Life τον Σεπτέμβριο του 2017. Έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο δύο στο UK Albums Chart και έλαβε παγκόσμια αναγνώριση από τους μουσικούς κριτικούς. Κατατάχθηκε ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς από πολλές εκδόσεις, το άλμπουμ κέρδισε το βραβείο Mercury 2018. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Blue Weekend τον Ιούνιο του 2021. Οι Wolf Alice κέρδισαν το Βραβείο Brit 2022 για το British Group.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url