Δισκοθήκη: Billy Idol δυναμικός

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Ο William Michael Albert Broad (γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου 1955), γνωστός επαγγελματικά ως Billy Idol, είναι Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός. Έγινε για πρώτη φορά γνωστός τη δεκαετία του 1970 αναδυόμενος από την πανκ ροκ σκηνή του Λονδίνου ως ο τραγουδιστής του γκρουπ Generation X. Στη συνέχεια, ξεκίνησε μια σόλο καριέρα που οδήγησε σε διεθνή αναγνώριση και έκανε τον Idol βασικό καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια του "Second" του MTV. Βρετανική Εισβολή» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το όνομα «Billy Idol» εμπνεύστηκε από την περιγραφή ενός δασκάλου του σχολείου του ως «αδρανούς».

Video Url

 

Ο Idol ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στα τέλη του 1976 ως κιθαρίστας στο πανκ ροκ συγκρότημα Chelsea. Ωστόσο, σύντομα αποχώρησε από την ομάδα. Με τον πρώην σύντροφό του Tony James, ο Idol σχημάτισε το Generation X. Με τον Idol ως τραγουδιστή, το συγκρότημα σημείωσε επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και κυκλοφόρησε τρία στούντιο άλμπουμ στη Chrysalis Records, τα οποία στη συνέχεια διαλύθηκαν. Το 1981, ο Idol μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να συνεχίσει τη σόλο καριέρα του σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Steve Stevens. Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του, Billy Idol (1982), ήταν εμπορική επιτυχία. Με μουσικά βίντεο για σινγκλ "Dancing with Myself" και "White Wedding", το Idol έγινε σύντομα βασικό στοιχείο του τότε νεοσύστατου MTV.

Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Idol, Rebel Yell (1983), γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, με τα επιτυχημένα σινγκλ "Rebel Yell" και "Eyes Without a Face". Το άλμπουμ πιστοποιήθηκε διπλά πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA) για αποστολή δύο εκατομμυρίων αντιτύπων στις ΗΠΑ. Το 1986 κυκλοφόρησε το Whiplash Smile. Έχοντας συγκεντρώσει τρία κορυφαία 10 σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου ("Rebel Yell", "White Wedding" και "Mony Mony") ο Idol κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 1988 με τίτλο Idol Songs: 11 of the Best; το άλμπουμ έγινε πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια, το Idol κυκλοφόρησε το Charmed Life (1990) και το concept άλμπουμ Cyberpunk (1993).

Ο Idol πέρασε το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 εστιάζοντας στην προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έκανε μια μουσική επιστροφή με την κυκλοφορία του Devil's Playground (2005) και ξανά με το Kings & Queens of the Underground (2014).

Video Url

 

Video Url

 

Video Url