Δισκοθήκη: Rufus/Chaka Khan από τις καλύτερες

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Rufus είναι ένα αμερικανικό φανκ συγκρότημα από το Σικάγο του Ιλινόις, γνωστότερο για την έναρξη της καριέρας της τραγουδίστριας Chaka Khan. Είχαν αρκετές επιτυχίες σε όλη την καριέρα τους, όπως τα "Tell Me Something Good", "Sweet Thing", "Do You Love What You Feel" και "Ain't Nobody". Οι Rufus και Chaka Khan ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή και με επιρροή funk συγκροτήματα της δεκαετίας του 1970, με τέσσερα διαδοχικά νούμερο ένα άλμπουμ R&B, δέκα κορυφαίες επιτυχίες ποπ 40 και πέντε νούμερο ένα σινγκλ R&B, μεταξύ άλλων διακρίσεων.

Video Url

 

Η Yvette Marie Stevens (γεννημένη στις 23 Μαρτίου 1953), περισσότερο γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Chaka Khan είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια. Η καριέρα της διήρκεσε περισσότερες από πέντε δεκαετίες, ξεκινώντας τη δεκαετία του 1970 ως η πρώτη τραγουδίστρια του funk συγκροτήματος Rufus. Γνωστή ως «Βασίλισσα της Φανκ», . Η Khan έχει κερδίσει δέκα βραβεία Grammy και έχει πουλήσει περίπου 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Με τους Rufus, πέτυχε τέσσερα χρυσά σινγκλ, τέσσερα χρυσά άλμπουμ και δύο πλατινένια άλμπουμ. Κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας της, η Khan πέτυχε τρία χρυσά σινγκλ, τρία χρυσά άλμπουμ και ένα πλατινένιο άλμπουμ με το I Feel for You. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Steve Winwood, Ry Cooder, Robert Palmer, Ray Charles, Quincy Jones, Guru, Chicago, De La Soul, Mary J. Blige. Κατατάχθηκε στο Νο. 17 στην αρχική λίστα του VH1 με τις 100 καλύτερες γυναίκες του Rock & Roll. Η Khan έχει προταθεί για εισαγωγή στο Rock and Roll Hall of Fame τρεις φορές ως σόλο καλλιτέχνης και τέσσερις φορές ως μέλος του Rufus με τον Chaka Khan·[6] την πρώτη φορά το 2012 ως μέλος των Rufus.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url