Δισκοθήκη: Wham! το ντουέτο των 80's με George Michael

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Wham! (Γνωστό εν συντομία στις ΗΠΑ ως Wham! U.K.) ήταν ένα αγγλικό ποπ ντουέτο που δημιουργήθηκε στο Bushey το 1981. Το δίδυμο αποτελούνταν από τους George Michael και Andrew Ridgeley. Έγιναν ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα pop act της δεκαετίας του 1980, πουλώντας περισσότερους από 30 εκατομμύρια πιστοποιημένους δίσκους παγκοσμίως από το 1982 έως το 1986.

Video Url

 

Επηρεασμένος από τη φανκ και τη σόουλ μουσική και παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως απογοητευμένους νέους, το ντεμπούτο άλμπουμ των Wham! του 1983 Fantastic αντιμετώπισε το πρόβλημα της ανεργίας του Ηνωμένου Βασιλείου και το άγχος των εφήβων κατά την ενηλικίωση. Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους Make It Big το 1984 ήταν μια παγκόσμια ποπ επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο ένα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνδεδεμένα με τη Δεύτερη βρετανική εισβολή στις ΗΠΑ υπό την αιγίδα του MTV, τα σινγκλ από το άλμπουμ - "Wake Me Up Before You Go-Go", "Everything She Wants" και "Careless Whisper" - όλα ήταν στην κορυφή του αμερικανικού Billboard Hot 100. Το 1985 οι Wham! πραγματοποίησαν μια 10ήμερη επίσκεψη με μεγάλη δημοσιότητα στην Κίνα, την πρώτη από δυτικό ποπ γκρουπ Το γεγονός θεωρήθηκε ως μια σημαντική στιγμή καμπής για την αύξηση των φιλικών διμερών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Δύσης.

Το 1986, οι Wham! χώρισαν. Ο Μάικλ ήταν πρόθυμος να δημιουργήσει μουσική που στόχευε σε μια πιο εξελιγμένη αγορά ενηλίκων και όχι στο κυρίως εφηβικό κοινό του ντουέτου. Πριν πάρουν χωριστούς δρόμους, θα κυκλοφορήσει ένα αποχαιρετιστήριο σινγκλ "The Edge of Heaven" και ένα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες με τίτλο The Final, μαζί με μια αποχαιρετιστήρια συναυλία με τίτλο The Final.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url