Δισκοθήκη: Simple Minds καλό γκρουπ και αγαπημένοι

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Simple Minds είναι ένα σκωτσέζικο ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Γλασκώβη το 1977. Έχουν κυκλοφορήσει μια σειρά από επιτυχημένα σινγκλ, τα οποία έγιναν πιο γνωστά διεθνώς για το "Don't You (Forget About Me)" (1985), το οποίο ήταν στην κορυφή του Billboard Hot 100 στο Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλα εμπορικά επιτυχημένα σινγκλ περιλαμβάνουν τα "Glittering Prize" (1982), "Someone Somewhere in Summertime" (1982), "Waterfront" (1983) και "Alive and Kicking" (1985), καθώς και το νούμερο ένα σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο "Belfast Child". " (1989).

Οι Simple Minds έχουν πετύχει πέντε άλμπουμ νούμερο ένα στο UK Albums, Sparkle in the Rain (1984), Once Upon a Time (1985), Live in the City of Light (1987), Street Fighting Years (1989) και Glittering Prize 81/92 (1992); έχουν πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια άλμπουμ. Ήταν το πιο επιτυχημένο εμπορικά σκωτσέζικο συγκρότημα της δεκαετίας του 1980. Οι Simple Minds έχουν επίσης σημειώσει σημαντική επιτυχία στα chart στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Νέα Ζηλανδία. Παρά τις διάφορες αλλαγές προσωπικού, συνεχίζουν να ηχογραφούν και να περιοδεύουν.

Το 2014, οι Simple Minds βραβεύτηκαν με το βραβείο Q Inspiration για τη συνεισφορά τους στη μουσική βιομηχανία και ένα βραβείο Ivor Novello το 2016 για την εξαιρετική συλλογή τραγουδιών από τη Βρετανική Ακαδημία Τραγουδιστών, Συνθετών και Συγγραφέων. Άλλες αξιοσημείωτες αναγνωρίσεις περιλαμβάνουν υποψηφιότητες τόσο για το MTV Video Music Award for Best Direction όσο και για το MTV Video Music Award for Best Art Direction για το "Don't You (Forget About Me)" το 1985, υποψηφιότητες για το Brit Award for British Group το 1986 και για το American Music Award for Favorite Pop/Rock Band/Duo/Group το 1987.Το "Belfast Child" ήταν υποψήφιο για το τραγούδι της χρονιάς στα Brit Awards το 1990.

Ο πυρήνας των Simple Minds αποτελείται από τα δύο εναπομείναντα αρχικά μέλη, τον Jim Kerr (φωνητικά) και τον Charlie Burchill (ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, περιστασιακά πλήκτρα μετά το 1990, σαξόφωνο και βιολί). Τα άλλα σημερινά μέλη της μπάντας είναι οι Ged Grimes (μπάσο), Cherisse Osei (ντραμς), Sarah Brown (back vocals), Gordy Goudie (επιπλέον κιθάρα & πλήκτρα) και Berenice Scott (πλήκτρα). Αξιοσημείωτα πρώην μέλη περιλαμβάνουν τους Mick MacNeil (πλήκτρα), Derek Forbes (μπάσο), Brian McGee & Mel Gaynor (ντραμς).

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url