Δισκοθήκη: Daryl Hall & John Oates από τα πετυχημένα ντουέτα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Ο Daryl Hall και ο John Oates, κοινώς γνωστοί ως Hall & Oates, είναι ένα αμερικανικό ποπ ροκ ντουέτο που δημιουργήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1970. Ο Daryl Hall είναι γενικά ο κύριος τραγουδιστής. Ο John Oates παίζει κυρίως ηλεκτρική κιθάρα και δίνει δεύτερα φωνητικά. Οι δυο τους γράφουν τα περισσότερα τραγούδια που ερμηνεύουν, χωριστά ή σε συνεργασία. Έφτασαν τη μεγαλύτερη φήμη τους από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1980 με μια συγχώνευση ροκ εν ρολ, σόουλ μουσικής και ρυθμού και μπλουζ.

Video Url

 

Αν και συνήθως αναφέρονται ως Hall & Oates, ο Hall ήταν ανένδοτος στο ότι το δίδυμο ονομάζεται Daryl Hall & John Oates - το επίσημο όνομά του. Έχουν αποδοθεί σε άλμπουμ ως Daryl Hall & John Oates (ή Daryl Hall John Oates) σε όλες τις κυκλοφορίες τους στις ΗΠΑ. Το δίδυμο έφτασε στο Top 40 των ΗΠΑ με 29 από τα 33 σινγκλ του να μπαίνουν στο Billboard's Hot 100 μεταξύ 1974 και 1991. Έξι από αυτά έφτασαν στο νούμερο ένα: "Rich Girl" (1977), "Kiss on My List" (1980), το δύο κυκλοφορίες του 1981 "Private Eyes", και "I Can't Go for That (No Can Do)" (επίσης ένα Hot Soul Νο. 1), "Maneater" (1982) και "Out of Touch" (1984). Τα συνολικά 16 Top Tens των ΗΠΑ περιλαμβάνουν επίσης τα "She's Gone", "Sara Smile", "You Make My Dreams", "Family Man", "Say It Isn't So" και "Method of Modern Love". Επτά από τα άλμπουμ τους είναι πλατινένια με πιστοποίηση RIAA και έξι από αυτά χρυσά.[3] Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημείωσαν επιτυχία με δύο άλμπουμ στο Top Ten και έξι σινγκλ στο Top 40, δύο από τα οποία - "I Can't Go for That (No Can Do)" και "Maneater" - έφτασαν στο Top Ten. Το δίδυμο έχει περάσει 120 εβδομάδες στο βρετανικό chart Top 75 άλμπουμ και 84 εβδομάδες στο UK Top 75 single charts.

Ενώ χρησιμοποίησαν μια μεγάλη ποικιλία μουσικών στούντιο στις ηχογραφήσεις τους, είχαν μια μακρά εργασιακή σχέση με αρκετούς μουσικούς που εμφανίστηκαν σε πολλά από τα έργα τους και είχαν περιοδεύσει μαζί τους. Περιλαμβάνουν τον κιθαρίστα G.E. Smith, ο μπασίστας Tom "T-Bone" Wolk και ο πολυοργανίστας Charles DeChant. Επιπλέον, συνεργάστηκαν με τις αδερφές Sara Allen και Janna Allen στη  σύνθεση τραγουδιών.

Το 2003, οι Hall & Oates εισήχθησαν στο Songwriters Hall of Fame. Τον Αύγουστο του 2018, σε έναν εορτασμό για την 60η επέτειο του Billboard's Hot 100, το δίδυμο κατέλαβε τη 18η θέση στη λίστα με τους κορυφαίους Hot 100 καλλιτέχνες όλων των εποχών και έξι στη λίστα με τα κορυφαία ντουέτα/ομάδες των Hot 100. Παραμένουν το πιο επιτυχημένο δίδυμο όλων των εποχών, μπροστά από τους Carpenters, τους Everly Brothers και τους Simon & Garfunkel. Τον Σεπτέμβριο του 2010, η VH1 τοποθέτησε το δίδυμο στο αρ. 99 στη λίστα τους με τους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Τον Απρίλιο του 2014, εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame, και στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, έλαβαν ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url