Δισκοθήκη: Poco κάντρυ ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Poco ήταν ένα αμερικανικό συγκρότημα κάντρι ροκ που δημιουργήθηκε αρχικά το 1968 μετά την διάλυση των Μπάφαλο Σπρίνγκφιλντ. Οι κιθαρίστες Richie Furay και Jim Messina, πρώην μέλη των Buffalo Springfield, ενώθηκαν από τον πολυοργανιστή Rusty Young, τον μπασίστα Randy Meisner και τον ντράμερ George Grantham. Ο Μάισνερ εγκατέλειψε το συγκρότημα ενώ ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ, Pickin' Up the Pieces, αν και τα μπάσα και τα δεύτερα φωνητικά του μέρη διατηρήθηκαν στην τελική μίξη. Αντικαταστάθηκε από τον Timothy B. Schmit το 1969 και ο Messina έφυγε το 1970 για να αντικατασταθεί από τον Paul Cotton. Το line-up θα άλλαζε πολλές φορές τις επόμενες δεκαετίες, με τον Rusty Young να είναι το μόνο σταθερό μέλος. Μια επανένωση των ιδρυτικών μελών έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1980-αρχές της δεκαετίας του 1990 και το συγκρότημα συνέχισε με κάποια μορφή μέχρι το 2021, αν και αποσύρθηκαν από την ενεργό περιοδεία το 2013, με τον Young να αναφέρει τις ανησυχίες για την υγεία ως την κύρια αιτία της αποχώρησής του. Ο Young πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Απρίλιο του 2021.

Μέχρι σήμερα, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 19 στούντιο άλμπουμ, το πιο επιτυχημένο από τα οποία ήταν το Legend του 1978, το οποίο περιλάμβανε το Billboard Hot 100 #17 και το Adult Contemporary #1 "Crazy Love". Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν το All Fired Up του 2013.

Video Url

 

Οι Poco θεωρούνται ένας από τους ιδρυτές του κάντρι ροκ ήχου της Νότιας Καλιφόρνια και τρία από τα μέλη του συγκροτήματος έχουν εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλη άλλων συγκροτημάτων (Furay με τους Buffalo Springfield, Meisner και Schmit με τους Eagles). Ωστόσο, το συγκρότημα δεν έχει λάβει ακόμη υποψηφιότητα από τότε που μπήκε στο δικαίωμα συμμετοχής το 1995.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url