Δισκοθήκη: Rammstein ροκ από την Γερμανία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Rammstein (γερμανική προφορά:  είναι ένα γερμανικό συγκρότημα Neue Deutsche Härte που δημιουργήθηκε στο Βερολίνο το 1994. Η σύνθεση του συγκροτήματος-αποτελείται από τον βασικό τραγουδιστή Till Lindemann, τον βασικό κιθαρίστα Paul Landm Guerspe, r. Ο μπασίστας Oliver Riedel, ο ντράμερ Christoph Schneider και ο πληκτρίστας Christian "Flake" Lorenz - παρέμειναν αμετάβλητοι σε όλη την ιστορία τους, μαζί με την προσέγγισή τους στη σύνθεση τραγουδιών, η οποία αποτελείται από τον Lindemann να γράφει και να τραγουδά τους στίχους πάνω από μουσικά κομμάτια που το υπόλοιπο συγκρότημα έχει ολοκληρώσει εκ των προτέρων. . Πριν από το σχηματισμό τους, ορισμένα μέλη συνδέονταν με τις punk rock συνθέσεις Feeling B και First Arsch.

Video Url

 

Αφού κέρδισαν έναν τοπικό διαγωνισμό, οι Rammstein μπόρεσαν να ηχογραφήσουν demo και να τα στείλουν σε διαφορετικές δισκογραφικές, υπογράφοντας τελικά με τη Motor Music. Συνεργαζόμενοι με τον παραγωγό Jacob Hellner, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ Herzeleid το 1995. Αν και το άλμπουμ αρχικά είχε κακές πωλήσεις, το συγκρότημα κέρδισε δημοτικότητα μέσω των ζωντανών εμφανίσεών του και το άλμπουμ έφτασε τελικά στο Νο. 6 στη Γερμανία. Το δεύτερο άλμπουμ τους, Sehnsucht, κυκλοφόρησε το 1997 και έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 1 στη Γερμανία, με αποτέλεσμα μια παγκόσμια περιοδεία που κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια και δημιούργησε τα επιτυχημένα σινγκλ "Engel" και "Du hast" και το ζωντανό άλμπουμ Live aus Berlin (1999 ). Μετά την περιοδεία, οι Rammstein υπέγραψε με τη μεγάλη δισκογραφική Universal Music και κυκλοφόρησε το Mutter το 2001. Έξι σινγκλ κυκλοφόρησαν από το άλμπουμ, όλα στα charts σε χώρες σε όλη την Ευρώπη. Το βασικό σινγκλ, "Sonne", έφτασε στο Νο. 2 στη Γερμανία. Οι Rammstein κυκλοφόρησαν το Reise, Reise το 2004 και είχε δύο ακόμη σινγκλ που έφτασαν στο Νο. 2 στη Γερμανία: "Mein Teil" και "Amerika"; το προηγούμενο τραγούδι έφτασε στο Νο. 1 στην Ισπανία, και έγινε το πρώτο τους Νο. 1 σινγκλ.

Το πέμπτο άλμπουμ τους, Rosenrot, κυκλοφόρησε το 2005 και το βασικό σινγκλ, "Benzin", έφτασε στο Νο. 6 στη Γερμανία. Το δεύτερο ζωντανό τους άλμπουμ, Völkerball, κυκλοφόρησε το 2006. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το έκτο άλμπουμ τους, Liebe ist für alle da, το 2009, με το βασικό του σινγκλ, "Pussy", να γίνει η πρώτη τους Νο. 1 επιτυχία στη Γερμανία παρά το αμφιλεγόμενο μουσικό βίντεο που περιείχε σκληροπυρηνική πορνογραφία. Στη συνέχεια, το συγκρότημα μπήκε σε ένα διάλειμμα ηχογράφησης και περιόδευσε για αρκετά χρόνια, κυκλοφορώντας το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες Made in Germany καθώς και τα ζωντανά άλμπουμ Rammstein στην Αμερική και στο Παρίσι. Μετά από μια δεκαετία χωρίς νέα μουσική, οi Rammstein επέστρεψαν το 2019 με το τραγούδι «Deutschland», που έγινε η δεύτερη Νο. 1 επιτυχία τους στη Γερμανία. Το άτιτλο έβδομο στούντιο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019 και έφτασε στο Νο. 1 σε 14 χώρες. Ενώ βρισκόταν καταφύγιο κατά τη διάρκεια του lockdown για τον COVID-19, το συγκρότημα έγραψε και ηχογράφησε αυθόρμητα το όγδοο στούντιο άλμπουμ του, Zeit, το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2022.

Οι Rammstein ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στο είδος Neue Deutsche Härte, με το ντεμπούτο τους άλμπουμ να οδηγεί τον μουσικό τύπο να επινοήσει τον όρο και το στυλ μουσικής τους είχε γενικά θετική υποδοχή από τους μουσικοκριτικούς. Εμπορικά, το συγκρότημα ήταν πολύ επιτυχημένο, κερδίζοντας πολλά Νο. 1 άλμπουμ καθώς και χρυσές και πλατινένιες πιστοποιήσεις σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλες ζωντανές εμφανίσεις τους, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν πυροτεχνήματα, συνέβαλαν στην αύξηση της δημοτικότητάς τους. Παρά την επιτυχία, το συγκρότημα έχει υποστεί κάποιες διαμάχες, με τη συνολική εικόνα του να έχει επικριθεί. Για παράδειγμα, το τραγούδι "Ich tu dir weh" ανάγκασε το μητρικό του άλμπουμ Liebe ist für alle da να επανακυκλοφορήσει στη Γερμανία με το τραγούδι να αφαιρεθεί λόγω των σεξουαλικών στίχων του.

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url