Δισκοθήκη: Ultravox με καλούς μουσικούς

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Ultravox (παλαιότερα ονομαζόταν Ultravox!) ήταν μια βρετανική μπάντα new wave, που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 1974 ως Tiger Lily. Μεταξύ 1980 και 1986, σημείωσαν επτά άλμπουμ στο Top Ten και δεκαεπτά σινγκλ στο Top 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πιο επιτυχημένο από τα οποία ήταν η επιτυχία τους το 1981 "Vienna".

Video Url

 

Από το 1974 έως το 1979, ο τραγουδιστής John Foxx ήταν ο frontman και η κύρια κινητήρια δύναμη πίσω από τους Ultravox. Ο Foxx άφησε το συγκρότημα τον Μάρτιο του 1979 για να ξεκινήσει μια σόλο καριέρα και, μετά την αποχώρησή του, ο Midge Ure ανέλαβε επίσημα ως τραγουδιστής, κιθαρίστας και frontman την 1η Νοεμβρίου 1979 μετά αυτός και ο πληκτρίστας Billy Currie εργάστηκαν στο στούντιο project Visage. Ο Ure αναζωογόνησε το συγκρότημα και το οδήγησε στην εμπορική επιτυχία των chart που κράτησε μέχρι το 1987, οπότε το γκρουπ διαλύθηκε.

Μια νέα σύνθεση, με επικεφαλής τον Currie, σχηματίστηκε το 1992, αλλά σημείωσε περιορισμένη επιτυχία, με δύο άλμπουμ να αποτυγχάνουν στο chart και ένα μοναχικό σινγκλ να φτάνει τα 90 στο UK Singles Chart. Η πιο γνωστή σύνθεση του συγκροτήματος με τους Currie, Ure, μπασίστα Chris Cross και ντράμερ Warren Cann αναμορφώθηκαν το 2008 και πραγματοποίησαν μια σειρά από συναυλίες επανένωσης το 2009 και το 2010 πριν κυκλοφορήσει ένα νέο στούντιο άλμπουμ, το Brill!ant, τον Μάιο του 2012 που έφτασε 21 στα Βρετανικά τσαρτ άλμπουμ. Τον Νοέμβριο του 2013, οι Ultravox εμφανίστηκαν ως ειδικοί καλεσμένοι σε μια περιοδεία τεσσάρων ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους Simple Minds. Αυτές οι εκπομπές αποδείχθηκαν οι τελευταίες του Ultravox, καθώς το 2017 τόσο ο Currie όσο και ο Ure ανέφεραν ότι οι Ultravox είχαν κάνει την πορεία τους.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url