Δισκοθήκη: Sweet ο χρόνος τους δικαίωσε

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Sweet, είναι ένα βρετανικό glam rock συγκρότημα που έγινε γνωστό στη δεκαετία του 1970. Η πιο γνωστή σύνθεση τους αποτελούνταν από τον τραγουδιστή Brian Connolly, τον μπασίστα Steve Priest, τον κιθαρίστα Andy Scott και τον ντράμερ Mick Tucker. Η ομάδα αρχικά ονομαζόταν The Sweetshop.

Video Url

 

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1968 και πέτυχε την πρώτη του επιτυχία, "Funny Funny", το 1971 μετά από συνεργασία με τους τραγουδοποιούς Nicky Chinn και Mike Chapman και τον δισκογραφικό παραγωγό Phil Wainman. Κατά τη διάρκεια του 1971 και του 1972, το μουσικό τους στυλ ακολούθησε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη από το στυλ τσιχλόφουσκας του "Funny Funny" που μοιάζει με τους Archies σε ένα στυλ σκληρού ροκ επηρεασμένου από τους Who συμπληρωμένο με μια εντυπωσιακή χρήση φωνητικών με υψηλούς τόνους.

Το συγκρότημα σημείωσε για πρώτη φορά επιτυχία στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου, με δεκατρείς επιτυχίες στα Top 20 μόνο τη δεκαετία του 1970, με το "Block Buster!" (1973) στην κορυφή του chart, ακολουθούμενες από τρεις συνεχόμενες νούμερο δύο επιτυχίες στο "Hell Raiser" (1973), "The Ballroom Blitz" (1973) και "Teenage Rampage" (1974). Το συγκρότημα στράφηκε σε ένα πιο σκληρό ροκ στυλ με τα σινγκλ του στα μέσα της καριέρας του, όπως το "Turn It Down" του 1974. Το "Fox on the Run" (1975) έφτασε επίσης στη δεύτερη θέση στα βρετανικά charts.  Επίσης πέτυχαν επιτυχία και δημοτικότητα στις ΗΠΑ με τις δέκα κορυφαίες επιτυχίες "Little Willy", "The Ballroom Blitz", "Fox on the Run" και "Love is Like Oxygen, αλλά και την Γερμανία".

Οι Sweet είχαν την τελευταία τους διεθνή επιτυχία το 1978 με το «Love Is Like Oxygen». Ο Connolly άφησε το συγκρότημα το 1979 για να ξεκινήσει μια σόλο καριέρα και τα υπόλοιπα μέλη συνέχισαν ως τρίο μέχρι τη διάλυση το 1981. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Scott, ο Connolly και ο Priest έπαιξαν ο καθένας με τις δικές του εκδοχές των Sweet σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Ο Connolly πέθανε το 1997, ο Tucker το 2002 και οι Priest το 2020. Ο Andy Scott είναι ακόμα ενεργός με την εκδοχή του συγκροτήματος. Οι Sweet έχουν πουλήσει από τότε πάνω από 35 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url