Δισκοθήκη: Stereophonics, ροκ από την Ουαλία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Stereophonics είναι ένα Ουαλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1992 στο χωριό Cwmaman στην κοιλάδα Cynon της Ουαλίας. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Kelly Jones (βασικά φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα), Richard Jones (μπάσο, φυσαρμόνικα, δεύτερα φωνητικά), Adam Zindani (ρυθμική κιθάρα, δεύτερα φωνητικά), Jamie Morrison (ντραμς, κρουστά) και μέλος της περιοδείας Tony Kirkham (πληκτρολόγια). Το συγκρότημα περιλάμβανε προηγουμένως τον Stuart Cable (1992-2003) και στη συνέχεια τον Javier Weyler (2004-2012) στα ντραμς. Οι Stereophonics έχουν κυκλοφορήσει δώδεκα στούντιο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων οκτώ νούμερο ένα άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα επιτυχημένο άλμπουμ συλλογής, Decade in the Sun, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2008 και μπήκε στο νούμερο δύο στο UK Album Chart.

Περιγράφεται ως "κλασικό βρετανικό ροκ, το συγκρότημα συνοψίζεται ότι έχει έναν ήχο παρόμοιο με τα είδη του εναλλακτικού ροκ και του "βρετανικού παραδοσιακού ροκ". Το ντεμπούτο άλμπουμ των Stereophonics, Word Gets Around, κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1997 και βρέθηκε στο νούμερο έξι στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη βοήθεια των σινγκλ "Local Boy in the Photograph", "More Life in a Tramps Vest" και "A Thousand Trees". Το συγκρότημα έχει κατακτήσει συνολικά δέκα τοπ 10. single καθώς και ένα νούμερο ένα: "Dakota" (2005). Έχοντας πουλήσει περίπου 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι το 2016, Οι Stereophonics είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα της Ουαλίας Μετά την κυκλοφορία του Pull the Pin, πέτυχαν πέντε διαδοχικά νούμερο ένα άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το συγκρότημα έχει επίσης επαινεθεί για τις ζωντανές εμφανίσεις του, οι οποίες τους οδήγησαν σε headliners σε πολλά από τα πιο δημοφιλή μουσικά φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, όπως το Reading και το Leeds το 2000, το Glastonbury το 2002, το V Festival το 2002, το Isle of Οι Wight το 2004 και το 2009, οι Oxegen το 2010, το Tramlines Festival και το TRNSMT το 2018 και το Latitude το 2019. Το συγκρότημα είναι μέρος της μουσικής σκηνής του Κάρντιφ.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url