Δισκοθήκη: Hot Chip Μια διαφορετική χορευτική μουσική

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Hot Chip είναι ένα αγγλικό synthpop συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1995. Το συγκρότημα αποτελείται από τους multi-instrumentalists Alexis Taylor, Joe Goddard, Al Doyle, Owen Clarke και Felix Martin. Μαζί τους περιστασιακά είναι το πρώην μέλος Rob Smoughton για ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις στο στούντιο. Το συγκρότημα παράγει κυρίως μουσική στα είδη synth-pop και εναλλακτικής χορευτικής, αντλώντας επιρροές από house και disco.

Video Url

 

Οι Hot Chip ξεκίνησαν  στην κρεβατοκάμαρα για τον Taylor και τον Goddard, οι οποίοι γνωρίστηκαν όταν φοιτούσαν στο Elliott School, Putney. Η πρώτη τους σύνθεση περιελάμβανε τον Smoughton ως ντράμερ τους. Αφού ολοκλήρωσαν δύο EP, το Mexico (2001) και το San Frandisco (2002), το γκρουπ κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, Coming on Strong (2004) και πρόσθεσε τους Doyle, Clarke και Martin στη σύνθεση τους. Το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, The Warning (2006), προτάθηκε για το βραβείο Mercury. Η συνέχεια τους, Made in the Dark (2008), περιελάμβανε το σινγκλ "Ready for the Floor", το οποίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy για την καλύτερη χορευτική ηχογράφηση. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε στη συνέχεια τα άλμπουμ One Life Stand (2010), In Our Heads (2012), Why Make Sense? (2015), A Bath Full of Ecstasy (2019) και Freakout/Release (2022).

Εκτός από το Hot Chip, τα μέλη του συγκροτήματος, μεμονωμένα και σε συνεργασία μεταξύ τους, δραστηριοποιούνται σε άλλες μουσικές πράξεις και περιστασιακά παίζουν DJ sets.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url