Δισκοθήκη: Jefferson Airplane/Starship Από τα ιστορικά γκρουπ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Jefferson Airplane ήταν ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, το οποίο έγινε ένα από τα πρωτοποριακά συγκροτήματα του ψυχεδελικού ροκ. Δημιουργήθηκε το 1965, το συγκρότημα καθόρισε το San Francisco Sound και ήταν το πρώτο από το Bay Area που σημείωσε διεθνή εμπορική επιτυχία. Ήταν πρωτοσέλιδα στο Monterey Pop Festival (1967), στο Woodstock (1969), στο Altamont Free Concert (1969) και στο πρώτο Isle of Wight Festival (1968) στην Αγγλία. Το άλμπουμ τους το 1967 Surrealistic Pillow ήταν μια από τις πιο σημαντικές ηχογραφήσεις του Summer of Love. Δύο τραγούδια από αυτό το άλμπουμ, "Somebody to Love" και "White Rabbit", συγκαταλέγονται στα "500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών" του Rolling Stone.

Video Url

 

Η σύνθεση από τον Οκτώβριο 1966 έως τον Φεβρουάριο του 1970 των Jefferson Airplane, αποτελούμενη από τους Marty Balin (φωνητικά), Paul Kantner (κιθάρα, φωνητικά), Grace Slick (φωνητικά), Jorma Kaukonen (πρωταγωνιστική κιθάρα, φωνητικά), Jack Casady (μπάσο) και Spencer Ο Dryden (τύμπανα), εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1996. Ο Balin άφησε το συγκρότημα το 1971. Μετά το 1972, ο Jefferson Airplane ουσιαστικά χωρίστηκε σε δύο ομάδες. Ο Kaukonen και ο Casady μετακόμισαν με πλήρη απασχόληση στο δικό τους συγκρότημα, τους Hot Tuna. Ο Slick, ο Kantner και τα υπόλοιπα μέλη του Jefferson Airplane στρατολόγησαν νέα μέλη και ανασυγκροτήθηκαν ως Jefferson Starship το 1974, με τον Balin να ενώνεται τελικά μαζί τους. Το Jefferson Airplane έλαβε ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement το 2016.

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5