Δισκοθήκη: Kool and the Gang Καλοί μουσικοί, με πολλά χρόνια παρουσίας

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Kool & the Gang είναι ένα αμερικάνικο R&B/soul/funk συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Jersey City, New Jersey, το 1964 από τους αδελφούς Robert "Kool" Bell και Ronald Bell, με τους Dennis "Dee Tee" Thomas, Robert "Spike" Mickens, Charles Smith. , Τζορτζ Μπράουν και Ρίκι Γουέστ. Έχουν υποστεί πολυάριθμες αλλαγές στο προσωπικό και έχουν εξερευνήσει πολλά μουσικά στυλ σε όλη την ιστορία τους, όπως jazz, rhythm and blues, soul, funk, disco, rock και pop μουσική. Αφού συμφώνησαν με το όνομά τους μετά από πολλές αλλαγές, το συγκρότημα υπέγραψε με την De-Lite Records και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Kool and the Gang (1969).

Video Url

 

Η πρώτη γεύση επιτυχίας του συγκροτήματος ήρθε με την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ τους Wild and Peaceful (1973), το οποίο περιείχε τα κορυφαία σινγκλ των ΗΠΑ "Jungle Boogie" και "Hollywood Swinging". Στη συνέχεια, οι Kool & the Gang εισήλθαν σε μια περίοδο παρακμής πριν φτάσουν σε μια δεύτερη εμπορική κορύφωση μεταξύ 1979 και 1986 μετά τη συνεργασία τους με τον Βραζιλιάνο μουσικό και παραγωγό Eumir Deodato και την προσθήκη του τραγουδιστή James "J.T." Ο Taylor στο line-up. Τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ τους αυτής της περιόδου περιλαμβάνουν το Ladies' Night (1979), Celebrate! (1980) και Emergency (1984), το άλμπουμ τους με τις υψηλότερες πωλήσεις με δύο εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ. Τα επιτυχημένα σινγκλ τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου περιελάμβαναν τα "Ladies' Night", το Νο. 1 των ΗΠΑ "Celebration", "Get Down on It", "Joanna", "Misled" και "Cherish". Το συγκρότημα συνεχίζει να εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων ως support για τους Van Halen το 2012 και την 50η επέτειο περιοδεία τους το 2014.

Οι Kool & the Gang έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων δύο βραβεία Grammy, επτά American Music Awards και, το 2006, ένα Βραβείο Προέδρου Music Business Association για καλλιτεχνικά επιτεύγματα. Επίσης, το συγκρότημα έχει εισαχθεί στο Hall of Fame του Νιου Τζέρσεϋ και του απονεμήθηκε ένα βραβείο Mobo για Εξαιρετικό Επίτευγμα, το Βραβείο Soul Train Legend, το Βραβείο Marian Anderson και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Το 2007, το συγκρότημα εισήχθη στο Hall of Fame του Vocal Group.[2] Κατά τη διάρκεια του 2018, οι Bells, Brown και Taylor εισήχθησαν επίσης στο Songwriters Hall of Fame. Η δισκογραφία τους περιλαμβάνει 23 στούντιο άλμπουμ και σχεδόν 70 σινγκλ. Έχουν πουλήσει 7,5 εκατομμύρια και 4,5 εκατομμύρια άλμπουμ και σινγκλ με πιστοποίηση RIAA, αντίστοιχα, στις ΗΠΑ.[7][8] Παγκοσμίως, έχουν πουλήσει 70 εκατομμύρια άλμπουμ.

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5