Δισκοθήκη: Stone Temple Pilots από τα καλά ροκ γκρουπ των 90's

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Stone Temple Pilots (επίσης γνωστοί σαν STP) είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, που αρχικά αποτελούνταν από τους Scott Weiland (κορυφαία φωνητικά), αδέρφια Dean DeLeo (κιθάρα) και Robert DeLeo (μπάσο, δεύτερα φωνητικά) και Eric Kretz (τύμπανα).

Video Url

 

Η σύνθεση του συγκροτήματος παρέμεινε αμετάβλητη από τον σχηματισμό του το 1989 μέχρι την απόλυση του Weiland τον Φεβρουάριο του 2013. Ο τραγουδιστής των Linkin Park Chester Bennington εντάχθηκε στο συγκρότημα τον Μάιο του 2013 αλλά αποχώρησε φιλικά τον Νοέμβριο του 2015. Το 2016, το συγκρότημα ξεκίνησε μια διαδικτυακή ακρόαση για έναν νέο τραγουδιστή· ανακοίνωσαν τον Τζεφ Γκουτ ως τον νέο τραγουδιστή στις 14 Νοεμβρίου 2017.

Αφού σχηματίστηκε το 1989 με το όνομα Mighty Joe Young, το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την Atlantic Records και άλλαξε το όνομά του σε Stone Temple Pilots. Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Core, που κυκλοφόρησε το 1992, γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και οι STP έγιναν ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1990, πουλώντας περισσότερα από 18 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και 40 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τέσσερα ακόμη στούντιο άλμπουμ: Purple (1994), Tiny Music... Songs from the Vatican Gift Shop (1996), No. 4 (1999) και Shangri-La Dee Da (2001), πριν χωρίσουν το 2003, μετά την οποία τα μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν σε διάφορα γκρουπ (κυρίως το Velvet Revolver και το Army of Anyone). Το συγκρότημα τελικά συνήλθε ξανά το 2008 για μια περιοδεία επανασύνδεσης, κυκλοφόρησε το ομότιτλο έκτο άλμπουμ τους το 2010 και περιόδευσε ενεργά μέχρι την αποχώρηση του Chester Bennington. Το μόνο υλικό του συγκροτήματος με τον Bennington ήταν το EP High Rise το 2013. Οι STP κυκλοφόρησα δύο άλμπουμ με τον Gutt στα φωνητικά: το δεύτερο ομότιτλο άλμπουμ τους στις 16 Μαρτίου 2018 και το όγδοο στούντιο άλμπουμ Perdida στις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Ενώ αρχικά έφτανε στη κορυφή ως μέρος του κινήματος grunge στις αρχές της δεκαετίας του 1990, περαιτέρω κυκλοφορίες από το συγκρότημα εξέφρασαν ποικίλες επιρροές, όπως ψυχεδελική ροκ, bossa nova και κλασική ροκ. Η εξέλιξη του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 περιελάμβανε περιόδους εμπορικών υψηλών και χαμηλών σημείων, που προκλήθηκαν εν μέρει από τους πολυδιαφημισμένους αγώνες του Weiland με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5