Δισκοθήκη: Incredible String Band ψυχεδελική φολκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Incredible String Band (μερικές φορές συντομογραφείται ως ISB) ήταν ένα σκωτσέζικο ψυχεδελικό φολκ συγκρότημα που σχηματίστηκε από τους Clive Palmer, Robin Williamson και Mike Heron στο Εδιμβούργο το 1966.Το συγκρότημα απέκτησε σημαντικό κοινό, ειδικά στη βρετανική αντικουλτούρα, κυρίως με τα άλμπουμ τους The 5000 Spirits or the Layers of the Onion, The Hangman's Beautiful Daughter και Wee Tam and the Big Huge. Έγιναν πρωτοπόροι στην ψυχεδελική φολκ και, μέσω της ενσωμάτωσης μιας μεγάλης ποικιλίας παραδοσιακών μουσικών μορφών και οργάνων, στην ανάπτυξη της παγκόσμιας μουσικής.

Μετά την πρόωρη αποχώρηση του Πάλμερ, ο Γουίλιαμσον και ο Χέρον εμφανίστηκαν ως ντουέτο, που αργότερα ενισχύθηκαν από άλλους μουσικούς. Το συγκρότημα χωρίστηκε το 1974. Μεταρρυθμίστηκαν το 1999 και συνέχισαν να εμφανίζουν με αλλαγή σύνθεσης μέχρι το 2006.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5