Δισκοθήκη: Kiss Πρωτοτυπία στην εμφάνιση

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Kiss είναι ένα αμερικάνικο ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1973 από τους Paul Stanley (φωνή, ρυθμική κιθάρα), Gene Simmons (φωνή, μπάσο), Ace Frehley (κορυφαία κιθάρα, φωνητικά) και Peter Criss (ντραμς). , φωνητικά). Γνωστό για το πρόσωπο και τα σκηνικά τους ρούχα, το συγκρότημα αναδείχθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 με ζωντανές εμφανίσεις σε στιλ ροκ σοκ, που περιλάμβαναν φωτιά,  κάπνισμα κιθάρων, πυροβολισμούς, αιωρούμενα drum kit και πυροτεχνήματα. Το συγκρότημα έχει περάσει από αρκετές αλλαγές σύνθεσης, με τους Stanley και Simmons να παραμένουν τα μόνα σταθερά μέλη. Η αρχική και πιο γνωστή σύνθεση αποτελούνταν από τους Stanley, Simmons, Frehley και Criss.

Video Url

 

Με το μακιγιάζ και τα κοστούμια τους, τα μέλη του συγκροτήματος πήραν την προσωπικότητα των χαρακτήρων σε στυλ κόμικ: του Starchild (Stanley), του Demon (Simmons), του Spaceman ή Space Ace (Frehley) και του Catman (Criss). Λόγω δημιουργικών διαφορών, ο Criss αποχώρησε από το συγκρότημα το 1980 και ο Frehley το 1982, αν και και οι δύο θα επέστρεφαν αργότερα.

Το 1983, οι Kiss άρχισαν να κάνουν εμφανίσεις χωρίς μακιγιάζ και κοστούμια, σηματοδοτώντας την αρχή της εποχής του συγκροτήματος που θα διαρκέσει για πάνω από μια δεκαετία. Το συγκρότημα γνώρισε μια εμπορική αναζωπύρωση κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, με το πλατινένιο άλμπουμ Lick It Up του 1983 να τους συστήνει με επιτυχία σε μια νέα γενιά θαυμαστών και τα μουσικά του βίντεο να παίζονται τακτικά στο MTV. Ο Έρικ Καρ, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Κρις το 1980, πέθανε το 1991 από καρκίνο  και αντικαταστάθηκε από τον Έρικ Σίνγκερ. Ως απάντηση σε ένα κύμα νοσταλγίας Kiss στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η αρχική σύνθεση επανενώθηκε το 1996, η οποία είδε επίσης την επιστροφή του μακιγιάζ και των κοστουμιών της σκηνής. Η περιοδεία επανασύνδεσης που προέκυψε ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, με εισπράξεις 143,7 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την την πιο επιτυχημένη περιοδεία του συγκροτήματος μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια, ο Criss και ο Frehley αποχώρησαν ξανά από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκαν από τον Singer και τον Tommy Thayer, αντίστοιχα. . Τον Σεπτέμβριο του 2018, οι Kiss ανακοίνωσε ότι, μετά από 45 χρόνια ηχογράφησης και το εκτελώντας, θα ξεκινούσε την τελευταία του περιοδεία, την End of the Road World Tour, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και επί του παρόντος πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2023.

Οι Kiss θεωρούνται ως ένα από τα πιο σημαίνοντα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, καθώς και ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, που ισχυρίζεται ότι έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, , συμπεριλαμβανομένων των 21 εκατομμυρίων. Άλμπουμ με πιστοποίηση RIAA. Οι Kiss έχουν επίσης κερδίσει 30 χρυσά άλμπουμ, τα περισσότερα από οποιοδήποτε συγκρότημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Kiss έχουν 14 πλατινένια άλμπουμ, τρία από τα οποία έγιναν πολλαπλά πλατινένια. Στις 10 Απριλίου 2014, τα τέσσερα αρχικά μέλη των Kiss εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Οι Kiss κατατάχθηκαν από το MTV ως το ένατο "Greatest Metal Band of All Time",και κατετάγη δέκατο στη λίστα "100 Greatest Artists of Hard Rock" του VH1, καθώς και ως το τρίτο "Best Metal and Hard Rock Live Band of All Time» από το περιοδικό Loudwire.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url