Δισκοθήκη: Temptations από τους καλύτερους της Μοτάουν

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Temptations είναι ένα αμερικανικό φωνητικό συγκρότημα από το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, το οποίο κυκλοφόρησε μια σειρά επιτυχημένων σινγκλ και άλμπουμ με τη Motown Records κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και του 1970. 

Video Url

 

Με πέντε άντρες τραγουδιστές και χορευτές (εκτός από σύντομες περιόδους με λιγότερα ή περισσότερα μέλη), το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1960 στο Ντιτρόιτ με το όνομα Elgins. Τα ιδρυτικά μέλη προέρχονταν από δύο αντίπαλα φωνητικά γκρουπ του Ντιτρόιτ: τους Otis Williams, Elbridge "Al" Bryant και Melvin Franklin των Otis Williams & the Distants και τους Eddie Kendricks και Paul Williams των Primes. Το 1964, ο Bryant αντικαταστάθηκε από τον David Ruffin, ο οποίος ήταν ο βασικός τραγουδιστής σε μια σειρά από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του γκρουπ, συμπεριλαμβανομένων των "My Girl" (1964), "Ain't Too Proud to Beg" (1966) και "I Wish It Would Rain» (1967). Ο Ruffin αντικαταστάθηκε το 1968 από τον Dennis Edwards, με τον οποίο το συγκρότημα συνέχισε να ηχογραφεί δίσκους επιτυχίες όπως "Cloud Nine" (1968), "I Can't Get Next to You" (1969) και Ball of Confusion  (1970). Η σύνθεση του γκρουπ άλλαξε συχνά μετά την αποχώρηση των Kendricks και του Paul Williams από  το 1971. Αργότερα μέλη του γκρουπ περιλάμβαναν τραγουδιστές όπως οι Richard Street, Damon Harris, Ron Tyson και Ali-Ollie Woodson, με τους οποίους το γκρουπ είχε μια επιτυχία το 1984 με το "Treat Her Like a Lady" και το 1987 με το θεματικό τραγούδι για το παιδικό πρόγραμμα κίνησης Kids in Motion.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, οι Temptations κυκλοφόρησαν τέσσερα  νούμερο ένα σινγκλ και δεκατέσσερα R&B νούμερο ένα σινγκλ. Η μουσική τους έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy. Οι Temptations ήταν το πρώτο συγκρότημα  της Motown που κέρδισε βραβείο Grammy – για το «Cloud Nine» το 1969 – και το 2013 έλαβε το Βραβείο Grammy Lifetime Achievement. Έξι από τους Temptations (Edwards, Franklin, Kendricks, Ruffin, Otis Williams και Paul Williams) εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989. Τρία κλασικά τραγούδια των Temptations, "My Girl", "Just My Imagination (Running Away with Me)", και το "Papa Was a Rollin' Stone", είναι μεταξύ των 500 τραγουδιών του The Rock and Roll Hall of Fame που διαμόρφωσαν το Rock and Roll. Οι Temptations κατατάχθηκαν στο νούμερο 68 της λίστας του περιοδικού Rolling Stone με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url