Δισκοθήκη: Madness μας διασκέδαζαν τα τραγούδια τους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Madness είναι ένα αγγλικό συγκρότημα ska από το Camden Town του Βόρειου Λονδίνου, το οποίο δημιουργήθηκε το 1976. Ένα από τα πιο εξέχοντα συγκροτήματα στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980,  συνεχίζει να παίζει με έξι από τα επτά μέλη της αρχικής τους παράταξη. Η πιο επιτυχημένη περίοδος των Madness ήταν από το 1980 έως το 1986, όταν τα τραγούδια του συγκροτήματος πέρασαν συνολικά 214 εβδομάδες στο UK Singles Chart. (Oι UB40 μοιράστηκαν τον ίδιο αριθμό εβδομάδων, τη μεγαλύτερη για οποιονδήποτε βρετανικό όμιλο τη δεκαετία, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.)

Video Url

 

Οι Madness είχε 15 σινγκλ που έφτασαν στην πρώτη δεκάδα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των "One Step Beyond", "Baggy Trousers" και "It Must Be Love", ένα νούμερο ένα σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο "House of Fun" και δύο νούμερο ένα στην Ιρλανδία, "House Of Fun» και «Wings of a Dove». Το "Our House" ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους στις ΗΠΑ, φτάνοντας στο νούμερο 7 στο Billboard Hot 100. Το 2000, το συγκρότημα έλαβε το βραβείο Ivor Novello από τη Βρετανική Ακαδημία Τραγουδιστών, Συνθετών και Συγγραφέων για την Εξαιρετική Συλλογή Τραγουδιών.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url