Δισκοθήκη: Love το συγκρότημα του Arthur Lee

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Love είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λος Άντζελες το 1965. Με επικεφαλής τον frontman και βασικό τραγουδοποιό Arthur Lee, ήταν ένα από τα πρώτα φυλετικά διαφορετικά αμερικανικά ροκ συγκροτήματα. Ο ήχος τους ενσωμάτωσε μια εκλεκτική γκάμα στυλ, όπως γκαράζ, φολκ-ροκ, μπλουζ, τζαζ και ψυχεδέλεια. Ενώ βρήκε ελάχιστη επιτυχία στα μουσικά τσαρτ, κορυφώνοντας το 1966 με την επιτυχία τους στο Top 40 "7 and 7 Is", οι Love θα επαινεθούν από τους κριτικούς καθώς το τρίτο τους άλμπουμ, Forever Changes (1967), έγινε γενικά ένα από τα τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του 1960.

Η κλασική σύνθεση του συγκροτήματος θεωρείται ότι αποτελείται από τον frontman Lee, τον κιθαρίστα/τραγουδιστή Bryan MacLean, τον μπασίστα Ken Forssi, τον κιθαρίστα Johnny Echols και τον ντράμερ Alban "Snoopy" Pfisterer. Μέχρι το 1968, μόνο ο Lee παρέμεινε και συνέχισε να ηχογραφεί ως Love με διάφορα μέλη μέχρι τη δεκαετία του 1970. Ο MacLean και ο Forssi πέθαναν το 1998. Ο Lee πέθανε το 2006. Το Forever Changes προστέθηκε στο National Recording Registry της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου το 2011. Τα τελευταία χρόνια, το αρχικό μέλος Johnny Echols έχει περιοδεύσει με τον τίτλο The Love Band ή Love Revisited.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url