Δισκοθήκη: Manic Street Preachers, με επιτυχίες στην Αγγλία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Manic Street Preachers, γνωστοί και απλά ως Manics, είναι ένα ουαλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Blackwood το 1986. Το συγκρότημα αποτελείται από τους ξαδέρφους James Dean Bradfield (κωδικά, κύρια κιθάρα) και Sean Moore (τύμπανα, κρουστά, ηχητικά τοπία), καθώς και τον Nicky Wire (κιθάρα μπάσο, στίχοι). Αποτελούν βασικό μέρος του πολιτιστικού κινήματος του Welsh Cool Cymru της δεκαετίας του 1990.

Video Url

 

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου σινγκλ τους "Suicide Alley", οι Manic Street Preachers ενώθηκαν από τον Richey Edwards ως συν-στιχουργός και κιθαρίστας ρυθμού, το συγκρότημα έγινε κουαρτέτο. Τα πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν σε ύφος πανκ, τελικά διευρύνθηκαν σε έναν μεγαλύτερο εναλλακτικό ροκ ήχο, ενώ διατήρησαν μια αριστερή πολιτική προοπτική. Ο πρώιμος συνδυασμός ανδρόγυνων glam εικόνων και στίχων για την «κουλτούρα, την αποξένωση, την πλήξη και την απόγνωση» τους απέκτησε πιστούς θαυμαστές.

Οι Manic Street Preachers κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Generation Terrorists, τον Φεβρουάριο του 1992, ακολουθούμενο από το Gold Against The Soul το 1993 και το The Holy Bible το 1994. Ο Έντουαρντς εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 1995 και θεωρήθηκε νομικά νεκρός το 2008. Το συγκρότημα συνέχισε ως τρίο και σημείωσε εμπορική επιτυχία με τα άλμπουμ Everything Must Go (1996) και This Is My Truth Tell Me Yours (1998).

Οι Manics έχουν πρωτοσέλιδα φεστιβάλ, όπως το Glastonbury, το T in the Park, το V Festival και το Reading. Έχουν κερδίσει έντεκα βραβεία NME, οκτώ βραβεία Q και τέσσερα βραβεία BRIT.[5] Ήταν υποψήφιοι για το βραβείο Mercury το 1996 και το 1999, και είχαν μία υποψηφιότητα για τα MTV Europe Music Awards. Έχουν φτάσει στο νούμερο 1 στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου τέσσερις φορές: το 1998, με το This Is My Truth Tell Me Yours και το σινγκλ "If You Tolerate This Your Children Will Be Next", το 2000 με το σινγκλ "The Masses Against the Classes" , και το 2021 με το The Ultra Vivid Lament.[6] Έχουν πουλήσει περισσότερα από δέκα εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url