Δισκοθήκη: Pixies Σταθερή αξία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Pixies είναι ένα αμερικάνικο εναλλακτικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1986 στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Μέχρι το 2013, το συγκρότημα αποτελούνταν από τους Black Francis (φωνητικά, ρυθμική κιθάρα, τραγουδοποιός), Joey Santiago (πρωταγωνιστική κιθάρα), Kim Deal (μπάσο, φωνητικά) και David Lovering (τύμπανα). Διαλύθηκαν σκληρά το 1993 αλλά ενώθηκαν ξανά το 2004. Μετά την αποχώρηση του Deal το 2013, οι Pixies προσέλαβαν τον Kim Shattuck ως μπασίστα σε περιοδεία. Αντικαταστάθηκε εκείνη τη χρονιά από την Paz Lenchantin, η οποία έγινε πλήρες μέλος το 2016, και ηχογράφησε τρία στούντιο άλμπουμ με το συγκρότημα πριν αποχωρήσει το 2024.

Οι Pixies συνδέονται με την άνθηση του εναλλακτικού ροκ της δεκαετίας του 1990 και βασίζονται σε στοιχεία όπως το punk rock και το surf rock. Η μουσική τους είναι γνωστή για τις δυναμικές αλλαγές "δυνατά-ήσυχα-δυνατά" και τις δομές τραγουδιών. Ο Francis είναι ο κύριος τραγουδοποιός των Pixies. Οι συχνά σουρεαλιστικοί στίχοι του καλύπτουν ασυνήθιστα θέματα όπως εξωγήινους, αιμομιξίες και βιβλική βία. Το συγκρότημα πέτυχε μέτρια δημοτικότητα στις ΗΠΑ, αλλά ήταν πιο επιτυχημένο στην Ευρώπη. Ο τρομακτικός ποπ ήχος τους επηρέασε ονόματα όπως οι Nirvana, Radiohead, οι Smashing Pumpkins και οι Weezer. Η δημοτικότητα των Pixies αυξήθηκε τα χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οδηγώντας σε μια επανένωση το 2004, σε sold-out παγκόσμιες περιοδείες και τέσσερα ακόμη άλμπουμ: Indie Cindy (2014), Head Carrier (2016), Beneath the Eyrie (2019) και Doggerel (2022). ).

 

Video Url
Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Οι Pixies είναι ένα αμερικάνικο εναλλακτικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1986 στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Μέχρι το 2013, το συγκρότημα αποτελούνταν από τους Black Francis (φωνητικά, ρυθμική κιθάρα, τραγουδοποιός), Joey Santiago (πρωταγωνιστική κιθάρα), Kim Deal (μπάσο, φωνητικά) και David Lovering (τύμπανα). Διαλύθηκαν σκληρά το 1993 αλλά ενώθηκαν ξανά το 2004. Μετά την αποχώρηση του Deal το 2013, οι Pixies προσέλαβαν τον Kim Shattuck ως μπασίστα περιοδειών. αντικαταστάθηκε εκείνη τη χρονιά από την Paz Lenchantin, η οποία έγινε μόνιμο μέλος το 2016.

Οι Pixies συνδέονται με την άνθηση της εναλλακτικής ροκ της δεκαετίας του 1990 και βασίσθηκαν σε στοιχεία όπως το punk rock και το surf rock. Η μουσική τους είναι γνωστή για τις δυναμικές αλλαγές "δυνατά-ήσυχα-δυνατά" και τις δομές τραγουδιών. Ο Francis είναι ο κύριος τραγουδοποιός των Pixies. Οι συχνά σουρεαλιστικοί στίχοι του καλύπτουν ασυνήθιστα θέματα όπως εξωγήινους, αιμομιξίες και βιβλική βία. Το συγκρότημα πέτυχε μέτρια δημοτικότητα στις ΗΠΑ, αλλά ήταν πιο επιτυχημένο στην Ευρώπη. Ο τρομακτικός ποπ ήχος τους επηρέασε καλλιτέχνες όπως οι Nirvana, Radiohead, οι Smashing Pumpkins και οι Weezer. Η δημοτικότητα των Pixies αυξήθηκε τα χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οδηγώντας σε μια επανένωση το 2004, σε sold-out παγκόσμιες περιοδείες και τέσσερα ακόμη άλμπουμ: Indie Cindy (2014), Head Carrier (2016), Beneath the Eyrie (2019) και Doggerel (2022) .