Δισκοθήκη: Echo and The Bunnymen, μπάντα από το Λίβερπουλ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Echo & the Bunnymen είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λίβερπουλ το 1978. Η αρχική σύνθεση αποτελούνταν από τον τραγουδιστή Ian McCulloch, τον κιθαρίστα Will Sergeant και τον μπασίστα Les Pattinson. Μέχρι το 1980, ο Pete de Freitas έγινε ντράμερ του συγκροτήματος.

Video Url

 

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ Crocodiles του 1980 μπήκε στο top 20 του UK Albums Chart. Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους Heaven Up Here το 1981, η λατρεία του συγκροτήματος ακολούθησε επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1983, όταν σημείωσαν μια επιτυχία στο βρετανικό Top 10 με το "The Cutter", και το άλμπουμ από το οποίο προήλθε το τραγούδι, Porcupine, χτύπησε το νούμερο 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ocean Rain (1984), συνέχισε την επιτυχία του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο με το single "The Killing Moon" να μπαίνει στο top 10.

Αφού κυκλοφόρησαν ένα ομώνυμο άλμπουμ το 1987, ο McCulloch άφησε το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον τραγουδιστή Noel Burke. Το 1989, ο de Freitas σκοτώθηκε σε ατύχημα με μοτοσικλέτα. Αφού δούλεψαν μαζί ως Electrafixion, ο McCulloch και ο Sergeant ανασυγκροτήθηκαν με τον Pattinson το 1997 και επέστρεψαν ως Echo & the Bunnymen, πριν από την αποχώρηση του Pattinson το 1998. Το συγκρότημα έχει κάνει κάποιες περιοδείες και έχει κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 με διάφορους βαθμούς επιτυχίας.

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url