Δισκοθήκη: Eurythmics, μας θυμίζουν τα 80's

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Eurythmics ήταν ένα βρετανικό ποπ δίδυμο αποτελούμενο από την Annie Lennox και τον Dave Stewart. Ήταν και οι δύο στο παρελθόν στους The Tourists, ένα συγκρότημα που διαλύθηκε το 1980. Το ντουέτο κυκλοφόρησε το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ, In the Garden, το 1981 με μικρή επιτυχία, αλλά συνέχισε να κερδίζει παγκόσμια αναγνώριση όταν το δεύτερο άλμπουμ τους Sweet Dreams (Are Made of This), κυκλοφόρησε το 1983. Το ομότιτλο κομμάτι έγινε παγκόσμια επιτυχία, φτάνοντας στο #2 στο UK Singles Chart και στο #6 στην Αυστραλία, πριν φτάσει στο #1 στον Καναδά και στο US Billboard Hot 100. Το δίδυμο συνέχισε να κυκλοφορεί μια σειρά από επιτυχημένα σινγκλ και άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των "Love Is a Stranger", "There Must Be an Angel (Playing with My Heart)" και "Here Comes the Rain Again", πριν χωρίσουν το 1990.

Video Url

 

Ο Stewart έγινε  περιζήτητος  παραγωγός, ενώ η Lennox ξεκίνησε μια σόλο δισκογραφική καριέρα το 1992 με το ντεμπούτο της άλμπουμ Diva. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία διαφορά, οι Eurythmics επανενώθηκαν για να ηχογραφήσουν το ένατο άλμπουμ τους, Peace, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 1999. Συνενώθηκαν ξανά το 2005 για να κυκλοφορήσουν το σινγκλ "I've Got a Life", ως μέρος μιας νέας συλλογής άλμπουμ, Ultimate Collection.

Οι Eurythmics έχουν πουλήσει περίπου 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Το ντουέτο κέρδισε ένα βραβείο MTV Video Music Award για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη το 1984, το βραβείο Grammy για την καλύτερη ροκ ερμηνεία από ντουέτο ή ομάδα με φωνητικά το 1987, το Brit Award για την εξαιρετική συνεισφορά στη μουσική το 1999 και το 2005 εισήχθη στο το UK Music Hall of Fame. Το 2020 τόσο η Lennox όσο και ο Stewart εισήχθησαν στο Songwriters Hall of Fame.Το 2022, το ντουέτο θα εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url