Δισκοθήκη: Police, με παγκόσμια απήχηση

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Police ήταν ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1977. Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας τους το line-up αποτελούνταν από τον κύριο τραγουδοποιό Sting (πρωταγωνιστικά φωνητικά, μπάσο), τον Andy Summers (κιθάρα) και τον Stewart Copeland (ντραμς, κρουστά). Οι Police έγιναν παγκοσμίως δημοφιλείς στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Video Url

 

Αναδυόμενοι στη βρετανική σκηνή του new wave, έπαιξαν ένα στυλ ροκ επηρεασμένο από το πανκ, τη ρέγκε και την τζαζ.

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ του 1978, Outlandos d'Amour, έφτασε στο Νο. 6 στο UK Albums Chart με τη δύναμη των σινγκλ "Roxanne" και "Can't Stand Losing You". Το δεύτερο άλμπουμ τους, Reggatta de Blanc (1979), έγινε το πρώτο από τα τέσσερα διαδοχικά Νο. 1 στούντιο άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Τα δύο πρώτα σινγκλ του, "Message in a Bottle" και "Walking on the Moon", έγιναν τα πρώτα τους νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα επόμενα δύο άλμπουμ τους, Zenyatta Mondatta (1980) και Ghost in the Machine (1981), οδήγησαν σε περαιτέρω κριτική και εμπορική επιτυχία με δύο τραγούδια, "Don't Stand So Close to Me" και "Every Little Thing She Does Is Magic" , γίνεται νούμερο ένα σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο και κορυφαίες 5 επιτυχίες σε άλλες χώρες. Το προηγούμενο άλμπουμ ήταν η σημαντική ανακάλυψη τους στις ΗΠΑ φτάνοντας στο νούμερο πέντε στο αμερικανικό Billboard 200.

Το τελευταίο τους στούντιο άλμπουμ, Synchronicity (1983), ήταν Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, πουλώντας πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ. Το βασικό σινγκλ του, «Every Breath You Take», έγινε το πέμπτο τους νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το μοναδικό νούμερο ένα στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το συγκρότημα θεωρήθηκε ένας από τους ηγέτες της Δεύτερης Βρετανικής Εισβολής στις ΗΠΑ. το 1983 το Rolling Stone τους χαρακτήρισε "το πρώτο Βρετανικό New Wave που έκανε την εμφάνισή του στην Αμερική σε μεγάλη κλίμακα, και πιθανώς το μεγαλύτερο συγκρότημα στον κόσμο." για μια εφάπαξ παγκόσμια περιοδεία που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2008. Ήταν οι μουσικοί με τα υψηλότερα εισοδήματα στον κόσμο το 2008, λόγω της περιοδείας τους για επανένωση, η οποία ήταν η περιοδεία με τα υψηλότερα έσοδα του 2007.

Οι Police έχουν πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους, καθιστώντας τους ένα από τα συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το συγκρότημα κέρδισε μια σειρά από μουσικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων έξι βραβείων Grammy, δύο βραβείων Brit—βραβεύοντας μία φορά το καλύτερο βρετανικό γκρουπ και ένα βραβείο MTV Video Music Award. Το 2003, εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame.Τέσσερα από τα πέντε στούντιο άλμπουμ τους εμφανίστηκαν στη λίστα του Rolling Stone με τα "500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών". Το συγκρότημα συμπεριλήφθηκε μεταξύ των λιστών του Rolling Stone και του VH1 με τους "100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών"

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url